Acasa Telefoane Xiaomi Redmi Note 2 – un smartphone foarte performant

Xiaomi Redmi Note 2 – un smartphone foarte performant

by Dragos Schiopu

Xiaomi Redmi Note 2 este probabil cel mai bun telefon la capitolul pret si putere de procesare, avand un procesor high end intr-un device cu pret de mid range. Dotarile sunt foarte bune, iar Xiaomi a decisa sa realizeze un telefon foarte ieftin cu specificatii foarte bune. Nu are un design la fel de reusit ca Xiaomi Mi Note, dar este un telefon foarte bun ca si hardware. Totusi, nu putem spune ca este unul high end, pentru ca design-ul pastreaza o tenta din vechiul Redmi Note, deci nu este unul de top. Totusi, marginile sunt destul de subtiri. Cele mai bune telefoane de la Xiaomi sunt Mi Note Pro, Mi Note, Xiaomi Mi4 si acest Redmi Note 2 care ma surprinde si pe mine la specificatii.

Xiaomi Redmi Note 2

Xiaomi aduce un telefon extrem de ieftin pentru specificatiile lui. El costa 125 de dolari pentru versiunea chinezeasca (care nu este compatibila cu Europa) si 170 de dolari pentru versiunea cu 16GB memorie interna (internationala), respectiv 200 de dolari pentru cea cu 32 GB memorie interna.

Hardware-ul telefonului este cel care imi place. Este vorba despre procesorul MediaTek MT6795, supranumit si Helio X10. Cu acest procesor, MediaTek a demonstrat ceea ce poate, aratand ca Snapdragon 810 nu este de neinvins. Mai mult, MT6795 nu are probleme ca SD810 cu supraincalzirea, iar performanta lui este foarte buna si este una de top. Alaturi de 2GB de memorie RAM, acest telefon este cu adevarat o solutie foarte buna pentru cei ce vor performanta.

Display-ul este de 5.5 inci cu rezolutie FHD. Un display excelent pentru un astfel de terminal. Densitatea pixelilor este de 400 dpi. Cam 400 dpi si FHD sunt caracteristici foarte bune pentru o imagine clara si un consum optim de energie.

Cele doua camere din dotarea telefonului au 13MP, respectiv 5MP. Xiaomi nu a adus un telefon slab pe partea foto, ci a realizat un smartphone excelent din mai multe puncte de vedere. Performanta, autonomia si camera foto il fac un telefon foarte bun, iar pretul de 170, respectiv 200 de dolari il fac cea mai buna alegere la momentul de fata.

Bateria are 3060 mAh si este suficient pentru a rezista o zi de utilizare. Are totusi un display Full HD de 5.5 inci, dar asta nu va fi o problema.

Telefonul poate fi comandat de la Gearbest. Versiunea de 16GB costa 170 de dolari, iar versiunea de 32GB costa 200 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa