Acasa Tehnologie Baterie pentru iPhone care are o autonomie de pana la o saptamana

Baterie pentru iPhone care are o autonomie de pana la o saptamana

by Dragos Schiopu

Probabil cea mai comuna problema pe care o au utilizatorii de telefoane inteligente este aceea ca nu exista o autonomie mai buna la ele, putand sa ne puna in momente in care sa ramanem fara baterie chiar cand avem o necesitate, lucru care s-ar putea sa ne creeze diferite probleme.

baterie_60803100De minuni s-au mai auzit, au fost tot felul de companii care promiteau ca vor scoate pe piata baterii mai performante, dar pentru a avea o lista cat mai lunga, o alta companie, Intelligent Energy, intra in aceasta lupta si incearca sa dezvolte o baterie care sa fie de-a dreptul perfecta.

Compania de origine britanica afirma ca a reusit sa dezvolte o baterie pentru smartphone-uri care sa permita functionarea dispozitivelor mobile o perioada foarte lunga, chiar pana la o saptamana, perioada in care nu este necesara vreo incarcare.

Dupa spusele acestora, dimeniunile noii baterii nu sunt unele care sa ne puna pe ganduri, se pare ca aceasta poate sa fie utilizata fara probleme pe un iPhone 6, iar ce este cel mai important, nu va schimba absolut deloc designul dispozitivului, anunta cei de la The Mirror.

Prototipul bateriei foloseste o tehnologie patentata pentru a produce energie din hidrogen si oxigen, iar pentru a putea fi aplicata in mod comercial aceasta tehnologie, compania trebuie sa dezvolte un cartus special, acesta fiind instalat in locul rezervat bateriei obisnuite.

Intelligent Energy nu se va ocupa in mod direct de producerea bateriilor, ci vor oferi doar licentierea tehnologiei, in mod similar ca si o alta companie britanica, ARM.

In cele din urma, sunt foarte curios daca aceste tipuri de baterii vor fi disponibile in viitorul apropiat, insa de remarcat este faptul ca dezvoltarea acestuit prototip a inceput inca din anul 2008, deci se munceste de ceva timp pentru dezvoltarea lor.

s-ar putea sa-ti placa