Acasa Diverse Camioanele care se conduc singure vor putea fi vazute pe drumurile din Germania

Camioanele care se conduc singure vor putea fi vazute pe drumurile din Germania

by Dragos Schiopu

Pe Digipedia am vorbit de mai multe ori despre masinile autonom dezvoltate de Google, iar mai nou, chiar si de catre cei de la Apple. Nu ma asteptam sa vad astfel de masini libere pe strazi, insa se pare ca a venit timpul si pentru acestea.

p_183730_760x420-00-65O revolutie in domeniul transporturilor s-a intamplat chiar in Germania, compania Daimler a primit un aviz din partea autoritatilor locale din Baden-Wuerttemberg, autorizatie care le permite sa testeze pe drumurile publice noile camioane care nu au nevoie de sofer.

Acesta este primul pas spre introducerea camioanelor autonome pe drumurile din Germania, incluzand chiar si reteaua Autobahn.

Cu toate acestea, chiar daca din teste rezulta ca masinile autonome sunt mai sigure, un sofer va fi tot timpul prezent in cabina camionului pentru a intervenii in situatii de urgenta.

„Sprijinim acest tip de cercetari, pe care le consideram deopotriva importante si necesare”, a declarat Winfried Hermann, ministrul german al Transporturilor.

Totodata, la inceputul acestui an, tot cei de la Daimler au obtinut licenta pentru operarea a doua camioane autonome in statul Nevada, insa, cu toate acestea, foarte multi specialisti sunt sceptici cu privire la aceasta progresie, ei afirmand ca va mai trece mult timp pana cand aceste camioane vor circula de-a dreptul libere pe soselele din Germania.

Privind dintr-o alta perspectiva, dupa ce camioanele autonome vor deveni ceva la ordinea zilei, siguranta pe drumurile publice va creste considerabil, spun asta pentru ca cele mai multe accidente de camion sunt produse din cauza neatentiei, sau in cazul cel mai rau, din faptul ca acestia au adormit la volan.

Totusi, chiar daca tindem sa credem ca vor scadea costurile, nu este deloc asa, in continuare vor exista soferi pe camioane, insa vor juca doar rolul de asistenti.

s-ar putea sa-ti placa