Acasa Tehnologie Xerox ColorQube si Solid Ink

Xerox ColorQube si Solid Ink

by Dragos Schiopu

Xerox ColorQube este o imprimanta ce se adreseaza firmelor mici, dar in acelasi timp si celor multinationale. Aceasta imprimanta foloseste cerneala solida si este usor de utilizat, dar in acelasi timp produce culori de o calitate ireprosabila. Aceasta tehnologie este brevetata de catre Xerox, demonstrandu-si fiabilitatea in cei peste 20 de ani de utilizare. Creata special pentru a oferi cel mai bun randament de pe piata, ColorQube este solutia ideala pentru orice firma, iar multe din avantaje le voi prezenta detaliat mai jos.

Xerox ColorQube

Xerox este o companie americana prezenta la nivel mondial care realizeaza imprimante, copiatoare si alte produse din acest domeniu. Astfel, cand spun Xerox nu ma refer la o fotocopie, ci la o multinationala.

Orice companie isi doreste sa reproduca un anumit lucru cat mai bine. Pentru telefoanele mobile, producatorii se intrec pentru a oferi cea mai buna imagine pe display-ul smartphone-urilor pe care le produc. Astfel, ei cresc rezolutiile, dpi-ul, utilizeaza diferite tehnologii de iluminare, etc., totul pentru a oferi consumatorului cea mai buna experienta. Nici Xerox nu face exceptie de la regula oferind o gama completa de imprimante profesionale pentru firme mici, mijlocii si chiar multinationale. Aceste imprimante de care va voi vorbi nu sunt destinate unui utilizator obisnuit, fiind doar performante si special destiate celor care au nevoie zilnic de asa ceva.

ColorQube utilizeaza o tehnologie brevetata de Xerox si anume cerneala solida. Evident ca o companie are nevoie de o imprimanta care sa scrie cat mai multe foi la un pret cat mai mic. Astfel, este necesara o tehnologie net superioara fata de o imprimanta standard. Despre o comparatie de genul nici nu poate fi vorba.

Xerox explica foarte clar ce este aceasta cerneala solida: „Imprimarea cu cerneala solida reprezinta o alternativa foarte economica si ecologica pentru tiparirea uzuala de documente. Cartusele de cerneala au dimensiuni reduse si se schimba cu usurinta. In plus, produc cu 90% mai putine reziduuri toxice decat orice alt tip de imprimanta. Procesul de tiparire presupune topirea cernelii in urma comenzii de tiparire, iar imprimarea se realizeaza printr-o singura trecere (toate culorile sunt aplicate în acelasi timp). Cerneala adera la coala de hartie si se solidifica aproape instantaneu, astfel incat imaginea tiparită este clara.”

Colour By WordsO alta functie utila este Colour By Words. Aceasta optiune poate schimba culoarea dintr-o anumita portiune fara sa afecteze restul paginii. Aceasta optiune este una cat se poate de utila pentru ca nu mai presupune editarea imaginii, astfel timpul de finalizare al lucrarii este redus. Functia se utilizeaza foarte usor. Trebuie doar sa se selecteze preferintele dorite, iar Colour By Words va face restul. Astfel, nu doar calitatea unei imprimante este suficienta pentru a decide daca se merita sau nu o investitie, ci si software-ul de care dispune. Asta dovedeste si interesul pe care il are Xerox fata de cumparatori, lucru pe care eu il apreciez.

Cateva avantaje:

  1. Certificare Energy Star. Consumul de energie este inca o problema pe care Xerox a resuit sa o rezolve. Imprimantele ColorQube respecta cerintele Energy Star.
  2. Aceste imprimante pot de asemenea sa utilizeze orice fel de hartie reciclata.
  3. Mai putine consumabile. In afara batoanelor de cerneala solida, singura componenta de inlocuit este o rola de intretinere/unitate de curatare ce dureaza la zeci de mii de pagini si se inlocuieste de cateva ori pe intreaga durata de viata a funtionalitatii echipamentului.
  4. Software GreenPrint inclus. Instrumentul GreenPrint standard detecteaza automat paginile inutile, spre exemplu cele care contin doar o adresa web sau imagini neimportante, si va permite sa selectati doar paginile de care aveti intr-adevar nevoie, contribuind astfel la reducerea consumului de hartie si toner.
  5. Imprimare eficienta. Procesul de imprimare cu cerneala solida este extrem de eficient, asigurand transferul cernelii pe hartie in proportie de aproape 100% in timpul imprimarii normale.
  6. Fara reziduuri. Cerneala solida nu este toxica, poate fi manevrata in siguranta si nu pateaza hainele, pielea sau mobila.
  7. Spatiul pentru depozitarea consumabilelor nu trebuie sa fie mai mare decat un sertar de la birou, ele fiind foarte compacte si practice.
  8. Oricand functional. Tehnologia Intelligent Ready se adapteaza fiecarui utilizator in parte si urmareste modul in care se utilizeaza imprimanta, astfel ea va fi pregatita automat chiar inaintea primei imprimari zilnice.

Cel mai mare avantaj este ca imprimantele si echipamentele multifunctionale Xerox pot face o economie de 70% din volumul zilnic de imprimare datorita tehnologiilor moderne si cernelei solide.

In final, am sa spun si cateva cuvinte despre adaptorul wireless pentru solutii de imprimare, care tocmai a fost lansat de Xerox in data de 7 octombrie in cadrul Internet & Mobile World 2015.

Sergiu Pop, Product and Marketing Manager Xerox România afirma: “Adaptorul wireless Xerox este un echipament compact, usor de instalat, de configurat si de gestionat prin intermediul oricarui browser web”  si “Ne dorim, prin intermediul acestui dispozitiv, sa cream o noua experienta de utilizare a echipamentelor de imprimare Xerox, care sa faciliteze activitatile zilnice.” 

Acest dispozitiv permite conectarea wireless a echipamentelor de imprimare chiar si in lipsa unei retele wifi preexistente. Astfel, se poate conecta dispozitivul mobil iOS sau Android la orice imprimanta sau echipament multifunctional Xerox, doar cupland noul dispozitiv la reteaua enthernet a echipamentului. Din pacate, suportul pentru Windows Phone nu exista sau cel putin eu nu stiu ca Xerox sa ofere suport wi pentru WP cu acest dispozitiv. Aceasta conexiune nu afecteaza procesele in curs de desfasurare.

Securitatea este pusa pe primul loc, astfel exista si o criptare pe 256 de biti, fiind compatibila cu numeroase protocoale de securitate.

Functia NFC este si ea nelipsita, iar adaptorul permite conectarea doar prin atingere. In plus, Adaptorul Wireless pentru solutii de imprimare permite tiparirea la cele mai utilizate formate de fisiere precum Word, Excel, PowerPont, PDF si suporta de asemenea si Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria.

Sursa: xerox.ro

s-ar putea sa-ti placa