Acasa Tehnologie No More Woof, o idee interesanta

No More Woof, o idee interesanta

by Dragos Schiopu

cutuuO idee preluata din filmele SF ar putea in curand sa devina realitate, deoarece o echipa de cercetatori lucreaza la o inventie prin intermediul careia latratul cainilor va fi transformat in cuvinte care pot fi intelese de oameni.

No More Woof este considerat de multi oameni ca fiind un proiect indraznet si ciudat, dar nu este deloc asa si este chiar probabil ca in urmatorii ani sa fie scos la vanzare. Deocamdata se pare ca se lucreaza din greu la dezvoltarea acestuia.

Numele inventiei poate ca suna a ceva ce va afecta corzile vocale ale cainilor, dar nu este deloc asa. No More Woof reprezinta de fapt niste casti care vor fi puse cainilor pentru a intelege de ce au nevoie atunci cand latra. Castile vor avea o multime de aparate de inregistrat speciale si mini computere care vor transmite informatiile colectate pentru a fi analizate, apoi acestea fiind reproduse sub forma unor cuvinte ce vor putea fi intelese de stapan, care va sti de ce are nevoie cainele sau.nmw

Descrierea inventiei contine o multime de cuvinte folosite cu scopul de a impresiona, insa nu se stie daca multi oameni cred ca aceasta inventie chiar va deveni realitate, sau doar se afla sub umbra unui mare semn de intrebare.

Chiar daca este o idee revolutionara, No More Woof mai are nevoie de cel putin 10.000 dolari pentru a putea deveni realitate.

Cat despre planurile de viitor, creatorii No More Woof isi propun ca cel mai simplu model ce va putea intelege si reproduce 3 ganduri ale cainelui va fi disponibil la 65 dolari. Un al doilea model ce va fi capabil sa inteleaga 7 ganduri diferite va costa undeva in jurul a 300 dolari, iar cel mai scump model care va fi capabil sa intelega si sa reproduca mai multe ganduri va costa 1200 dolari.

Momentan totul este doar in faza de proiect si tot ceea ce se discuta poate fi considerat momentan o frumoasa poveste SF, urmand ca in viitorul apropiat sa vedem mai bine despre ce este vorba.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.