Acasa Tehnologie Windows Phone Dev Center

Windows Phone Dev Center

by Dragos Schiopu

Astăzi este lansat Windows Phone Dev Center, noul punct central pentru dezvoltatorii de aplicații Windows Phone, unde pot vedea statistici referitoare la numărul de descărcări, crash-uri, venituri, pot trimite update-uri, pot încărca alte aplicații. Noul Dev Center este o evoluție a vechiului App Hub, care a fost retras.

Mai jos o imagine cu prima pagină a noului portal, ce a fost redesigned de la 0, respectând principiile de desing Metro.

Partea cea mai importantă a acestui nou developer center este partea din spate a sa și mă refer aici la găzduire. Noul Dev Center este găzduit în cloud, pe mașini mai puternice, ce au ca scop îmbunătățirea vitezei de acces la site, viteza de procesare a aplicațiilor trimise spre aprobare, rapoarte actualizate la zi etc.

Noul Dev Center suportă plăți prin PayPal, un features des cerut de developeri. Acum aceștia își pot plăți taxa anuală și pot primi plata din vânzarea aplicațiilor direct în contul de PayPal.

O altă îmbunătățire constă în posibilitatea introducerii de prețuri diferite pentru o aplicație în funcție de țara unde aceasta este vândută.

Un alt feature extrem de important implementat în noul Dev Center: in-app purchases. Posibilitatea de a cumpăra diverse bunuri direct din aplicație va fi implementată în Windows Phone 8, iar noul Dev Center îți permite să gestionezi aceste bunuri și să vezi încasările.

Procesul de publicare al unei aplicații a fost îmbunătățit și simplificat, iar noul Dev Center este integrat și cu pubCenter și permite definirea de noi zone de reclamă direct din Dev Center.

Iar pentru cei ce vor să studieze mai aprofundat documentația, exemplele și API-urile existente, toate aceste resurse au fost reunite într-un singur loc pentru un acces mai facil.

Sursa: windowsteamblog.com
[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Cojo 07-08-2012 - 11:09

Păi cine e nebun să cumpere din ţara lui … dacă vede în altă ţară mai ieftin?

MrGadget 07-08-2012 - 11:38

Nu merge, când tu îți faci contul Live treci și țara. Ei bine, dacă alegi România, vei vedea în Marketplace numai aplicațiile care se vând în România. Din câte știu (cel puțin pe WP 7.5), nu se poate schimba țara asociată unui Live ID, nici LiveID-ul setat pe un telefon (decât dacă îl resetezi).

Comentariile sunt inchise.