Acasa Computere Windows 10 vrea sa schimbe intreg sistemul de parolare

Windows 10 vrea sa schimbe intreg sistemul de parolare

by Dragos Schiopu

Computers_Password_guessing_041153_

In zilele noastre parolele sunt unele dintre cele mai importante lucruri. De foarte multe ori o parola inseamna bani sau chiar lucruri intime la care nu ti-ai dori ca o alta persoana sa aiba acces. Pentru browserele web exista de cativa ani o varianta destul de buna prin care poti sa iti pastrezi si sa iti administrezi parolele, LastPass care din pacate nu pare atat de sigur din momentul in care ti-a fost sparta parola principala.

Windows 10, conform ultimelor informatii se pare ca va veni cu un nou modul de parolare. Nu va fi intocmai vorba de o parola clasica ci mai degraba o schimbare radicala a ceea ce exista acum. Windows 10 va integra posibilitatea scanarii amprentei si recunoasterii faciale cat si a retinei, intocmai pentru a face acest sistem cat mai unicat si a nu mai oferi posibilitatea hackerilor de a sparge parola. Intrucat toul se va desfasura camerei video sansele ca un hacker sa poata sa aiba acces la contul tau sunt destul de mici.

Fie ca este vorba de o parola intr-un joc pe calculator sau o aplicatie care necesita un id si o parola de la logare, Microsoft va integra acest sistem peste tot unde va fi nevoie, chiar si la logarea de administrator in Windows.

Dupa parerea mea sistemul pe care vor cei de la Microsoft sa il integreze este destul de bine gandit intrucat sunt micsorate sansele ca un hacker sa poata avea accesul la conturile de pe calculator. De multe ori am incercat sa ma feresc, sa ma loghez de pe alte calculatoare, intocmai pentru ca sistemul sa nu retina datele pe care le-am introdus, tastand. Windows la momentul de fata retine absolut orice informatie pe care o bati la tastatura, cu toate ca nu este mult prea usor de accesat si nu foarte multe persoane stiu despre lucrul acesta.

Intregul sistem al celor de la Microsoft se numeste FIDO sau Fast Identification Online si promite sa vina impreuna cu lansarea lui Windows 10.

s-ar putea sa-ti placa