430
Joe Belfiore, președinte al Microsoft, a vorbit zilele acestea depre autentificarea in Windows 10. Aceasta va fi facuta pe baza tehnologiei biometrice, prin „utilizarea fetei, a irisului sau a amprentei digitale”, si nu prin parola asa cum faceam la versiunile anterioare de Windows.
‘Numai voi si aparatul vostru sunteti cheia experientei Windows, cu aplicatiile, datele si chiar site-urile de internet si serviciile sale, nu o combinatie de litere si cifre alese la intamplare, care pot fi usor uitate, piratate sau scrise pe o hartie prinsa pe perete’, a adaugat Joe Belfiore.
O functie denumita Windows Hello va folosi autentificarea biometrica pentru logarea utilizatorilor pe PC-uri, iar Microsoft Passport va loga utilizatorii in aplicatii si servicii web.
Microsoft opteaza pentru autentificarea biometrica deoarece doreste sa ofere mai multa siguranta utilizatorilor sai. Acestia pot opta sau nu pentru autentificarea biometrica, iar informatiile privind amprenta digitala, iris sau fata vor fi stocate local, in niciun caz nu impartasite cu altii.
Multe PC-uri sunt deja livrate cu scannere de amprenta digitala. Insa, pentru recunoasterea faciala si cea a irisului, tehnologia din Windows 10 va functiona, initial, pe PC-urile cu camera Intel RealSense 3D, au anuntat Microsoft si Intel.
Doar cateva tablete, PC-uri si dekstop-uri de la Hewlett-Packard, Dell, Acer, Lenovo si Asus sunt disponibile cu camera Intel RealSense, care se afla inca in curs de dezvoltare. Insa camera 3D va inlocui webcam-urile 2D folosite in majoritatea PC-urilor de azi.
Windows 10 este in prezent in etapa de testare pe calculatoare si aparate mobile. Nu este cunoscuta data oficiala de lansare, ci doar perioada. Microsoft are in plan sa lanseze Windows 10 in aceasta vara. Debutul oficial al sistemului de operare Windows 10 va fi lansat in aceasta vara in 190 de tari si va fi tradus pentru 111 de limbi. Windows 10 va veni ca un upgrade gratuit pentru utilizatorii de Windows 7, 8 si 8.1. Acest upgrade este gratuit doar 1 an, urmand ca mai apoi sa fie necesara o suma de bani pentru a mai putea fi folosi in continuare.
Comentariile sunt inchise.