Acasa Diverse Windows 10 va fi disponibil din 29 iulie

Windows 10 va fi disponibil din 29 iulie

by Dragos Schiopu

Microsoft a anuntat astazi, 1 iunie, ca pe 29 iulie va lansa Windows 10 in 190 tari. Noul sistem de operare va fi disponibil sub forma unui upgrade gratuit pentru utilizatorii care folosesc la momentul respectiv versiunile Windows 7,8 si 8.1.

microsoft-windows10

Trecerea de la Windows 8 la Windows 10 a creat numeroase zvonuri si controverse, insa cei de la Microsoft au motivat alegerea prin dorinta de a aduce ceva cu adevarat diferit, de a realiza un salt mai mare decat ar fi implicat aparitia lui Windows 9.

Printre noutatile aduse de acest sistem de operare cunoastem deocamdata ca va include meniul Start si va rula atat pe PC-uri cat si pe tablete si smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include si un nou browser de Internet denumit ‘Edge’.

Obiectivul companiei este ca in maxim 2-3 ani Windows 10 sa ruleze pe un miliard de dispozitive (PC-uri, smartphone-uri, tablete), asta desi Windows 10 pentru dispozitivele mobile va fi disponibil spre sfarsitul acestui an.

In 29 iulie vom putea vedea daca se adevereste si autentificarea pe baza tehnologiei biometrice, prin “utilizarea fetei, a irisului sau a amprentei digitale”, si nu prin parola asa cum faceam la versiunile anterioare de Windows, functie promisa lunile trecute chiar de Joe Belfiore, presedintele Microsoft.

Si zvonurile legate de spatiul ocupat de Windows 10 sunt asteptate sa fie verificate. Pana acum, fiecare versiune de Windows nou aparuta, ocupa mai mult spatiu insa acest lucru se pare ca se schimba odata cu lansarea Windows 10. De exemplu daca Windows 8 pe 32 de biti ocupa 16GB iar pe 64 de biti ocupa 20 GB, Windows 10 va ocupa mai putin cu 1.5 GB pe 32 de biti iar pe 64 acesta va fi mai mic cu 2.6 GB, spatiu ce poate fi folosit pentru stocarea altor fisiere.

 

Windows 10 va fi disponibil in diferite versiuni. Home pentru toti utilizatorii, Pro pentru utilizare in scop profesional, Education pentru scoli si Mobile pentru dispozitivele mobile.

Citeste si:

Cerinte de sistem pentru Windows 10

Windows 10 va folosi conectarea pe baza tehnologiei biometrice

Windows 10 isi va putea descarca update-urile si de la calculatoarele conectate la reteaua locala

s-ar putea sa-ti placa