Acasa Tehnologie WhatsApp introduce apeluri vocale din 2015

WhatsApp introduce apeluri vocale din 2015

by Dragos Schiopu

Aplicatia pentru mesagerie instant, WhatsApp, va introduce din 2015 si apeluri video si voce.

whatsapp-voice-call

Dupa ce a inlocuit cu succes mesajele text, WhatsApp se pregateste sa inlocuiasca si apelurile de video si voce, devenind astfel principalul concurent pentru aplicatii cum ar fi Skype si Viber. Zvonurile au aparut dupa ce pe internet sunt fotografii in care avem aplicatia WhatsApp, ecranul de apel voce WhatsApp, o lista de apeluri din aplicatie, posibilitatea de prelua un apel WhatsApp printr-un gadget bluetooth conectat la telefon si optiunea de a trimite un mesaj scris prin WhatsApp in timp ce ai un apel prin aceeasi aplicatie. In plus, se pare ca poti inregistra convorbirea sau parti din ea tot cu ajutorul aplicatiei Whatsapp.

Desi nu sunt date oficiale in aceasta privinta, se estimeaza ca aceasta functie Whatsapp va fi disponibila in prima jumatate a anului 2015. In 2014, WhatsApp a introdus un raport de citire a mesajelor trimise.

Cea mai mare retea sociala a cheltuit 19 miliarde de dolari pe WhatsApp in primavara acestui an si in ultimele luni s-a tot zvonit despre functionalitatea VoIP.

In Romania, singurul operator de telecom care taxeaza separat optiunea de VoIP este Vodafone. Acesta percepe un tarif de 3,13 euro, TVA inclus, pentru optiunea de VoIP destinata numerelor de telefon mobil si 1,03 euro, TVA inclus, pentru optiunea de VoIP destinata numerelor de internet pe modem. Bineinteles, sunt si pachete de abonament de internet in reteaua Vodafone Romania care au optiunea de VoIP inclusa, gratuit.

s-ar putea sa-ti placa