Acasa Tehnologie What’s in a name?

What’s in a name?

by Dragos Schiopu

Astăzi Nokia ne pune o întrebare grea pe blogul oficial: What’s in a name?
Începând de astăzi, odată cu lansarea Nokia 500, Nokia introduce un nou mod de denumire a telefoanelor. Se va renunța la vechile nume, gen N8, C7, X7, C6, C6-01, E6, E7 pentru nume noi, formate din 3 cifre. Prima cifră, de la 1 la 9, reprezintă segmentul de preț al telefonului, unde 1 înseamnă cel mai ieftin, iar 9 cel mai scump (telefoane de top). Următoarele 2 cifre reprezintă un unic identificator pentru fiecare telefon. Asta înseamnă că se pot lansa maxim 99 de telefoane într-un anumit segment de preț. Astăzi a fost lansat Nokia 500, considerat un device de mijloc, un smartphone entry-level

Deși e puțin ciudat ales numele, doarece există un sistem de navigație cu numele Nokia 500, ceea ce poate creea confuzie.

O altă confuzie poate fi generată de sistemele de operare ale noilor telefoane, deoarece nu se va mai ști exact ce sistem de operare un telefon oarecare, de exemplu Nokia 765. Confuzia va deveni și mai mare când pe piață vor fi 3 sisteme de operare diferite: Symbian, WP7 și MeeGo.

s-ar putea sa-ti placa