Acasa Diverse Western Digital in topul vanzarilor din 2014

Western Digital in topul vanzarilor din 2014

by Dragos Schiopu

?????????????????????????????????????????????????????????

Western Digital abreviat si WDC sau WD a reusit sa ajunga in topul vanzarilor pentru anul 2014. Acesta si-a propus sa combata firmele competitoare si sa adopte sisteme prin care sa atraga tot mai multi clienti. Pentru cei care nu au auzit pana acum de aceasta companie, ar trebui sa afle ca se ocupa cu producerea perifericelor hardware.

Fondata pe data de 23 aprilie 1970, a intrat intr-un partneriat cu firmele ce se ocupau de producerea circuitelor integrate. Intre timp, au angajat oameni specializati si au creat dispozitive de neegalat. HDD-urile sunt printre cele mai vandute componente hardware, ceea ce pentru Western Digital a creat un beneficiu din care  a reusit sa se ridice la cele mai inalte standarde pe acest domeniu.

Datorita inundatiilor din Tailanda de acum cativa ani, preturile HDD-urilor s-au marit, iar compania a avut numai de castigat de pe urma acestora. In primele trei luni ale acestui an reusit sa stranga o suma aproximativa de 3,7 miliarde de dolari. Anul trecut capitalul social al firmei era raportat undeva la 3,7 miliarde de dolari, dar cu un profit scazut la 391 milioane de dolari, exact cat avea si in primul trimestru pana la 375 milioane de dolari. In ultimele trei luni au reusit sa vanda 60,4 milioane de HDD-uri (44.1% din piata), la un pret in scadere de 58 de dolari.

Sansele ca Western Digital sa ramana in fruntea vanzarilor sunt mari, datorita cerintelor de pe piata. Fiecare locuitor care utilizeaza un calculator are nevoie de un HDD. Companiile de IT si-au facut un obicei din a comanda HDD-uri de la Western Digital, deoarece calitatea este destul de ridicata. Nu intotdeauna ceea ce e scump este si bun, asa ca acestia au reusit sa integreze un sistem prin care HDD-ul rezista mai mult, intrucat si adaptarea la evolutia tehnologiei trebuie sa fie la acelasi standard.

In trecut HDD-urile aveau capacitati de stocare foarte mici si cantareau zeci sau sute de kg. Era necesara o intreaga incapere pentru cativa mb de stocare a informatiilor. Astazi datorita evolutiei tehnolgiei, se pot lauda cu adaugarea catorva TB de stocare pe  o unitate de dimensiune mica, cu o viteza de transfer foarte buna.

HDD-ul va fi in puterea stocurilor de vanzare, pana cand SSD-ul va deveni ceva mai accesibil pentru public si va permite stocarea mai multor GB la un pret mai mic. SSD-ul intr-adevar are o viteza de citire foarte ridica in comparatie cu un HDD dar pretul il lasa mai prejos. HDD-ul are un sistem mecanic prin care se activeaza laserul de citire pentru platane, ceea ce inseamna un consum mai mare de energie si viteza mai mica de transfer. SSD-ul se foloseste numai de un sistem electronic prin care trec toate informatiile, in care viteza este cu mult peste standardele deja existente si cu un consum de energie foarte scazut.

 

s-ar putea sa-ti placa