Acasa Tehnologie Vodafone pune la bataie 200,000 de euro pentru developerii europeni

Vodafone pune la bataie 200,000 de euro pentru developerii europeni

by Dragos Schiopu

fundatia-vodafoneIata o oportunitate importanta pentru developerii de aplicatii europeni, sa lucreze la un proiect menit in principal sa ajute pe altii.

Bratul filantropic al Vodafone, Fundatia Vodafone, a pornit primul sau concurs de dezvoltat aplicatii numit Mobile for Good Europe Awards. Concursul are menirea sa scoata la iveala aplicatii de Android si iOS care sa fie ‘proiectate pentru a imbunatati vietile oamenilor si pentru a oferi un beneficiu public substantial’.

mobile-for-good-europe-awardsConcursul este deschis developerilor de minim 18 ani care trebuie sa fie rezidenti legali ai Europei – in afara de Italia. Fundatia pune la bataie un fond de premii in total de 200.000 de Euro care vor fi impartiti intre castigatorii a patru categorii de concurs si care vor fi folositi pentru a dezvolta aplicatiile in continuare.

Castigatorii primelor locuri vor primi 30,000 de Euro fiecare, locurile doi vor primi 15,000 Euro, si locurile trei vor primi 5,000 de Euro fiecare.

Cele patru categorii pentru concursul din 2013 sunt urmatoarele:

  • – Accesibilitate – in aceasta categorie se doresc sa concureze aplicatii care sa ajute persoanele cu dizabilitati sau persoanele in varsta sa isi imbunatateasca calitatea vietii si sa intreaca bariere;
  • – Sanatate – aici se cauta solutii inovatoare pentru a intrece provocarile in zone precum monitorizarea pacientilor in timp real si colectia si distributia informatiilor legate de sanatatea acestora;
  • – Educatie – aplicatiile din aceasta categorie se doresc sa ofere atat profesorilor cat si elevilor mai multe unelte de predat si de invatat si/sau tehnologii mobile care sa ajute cu distribuirea informatiei prin oferirea unor unelte analitice noi, pentru promovarea incluziunii in educatie si pentru a imbunatati mobilitatea sociala;
  • – Servicii Publice – aceasta categorie este pentru idei despre cum guvernele locale, regionale si nationale se pot folosi de aplicatiile mobile pentru a imbunatati serviciile publice.

Data limita pentru inscrieri este ziua de 15 octombrie 2013, ora 12:00 GMT. Finalistii pentru fiecare categorie vor fi anuntati in noiembrie si apoi vor fi invitati la o runda finala care se va tine in Bruxelles la mijlocul lui decembrie. Fundatia Vodafone a mentionat ca va organiza ateliere pentru developerii implicati in competitie, la Berlin, Amsterdam si Madrid.

Concursul este o versiune mai mare a unei competitii care a fost tinuta in 2011 si 2012 de catre Vodafone, competitie care se axa doar pe aplicatii pentru accesibilitate.

Care sa fie motivatia celor de la Vodafone pentru acest concurs? Dincolo de elementul de a se atasa unei cauze nobile, concursul este si o metoda foarte buna pentru a incuraja creare de aplicatii care ar face smartphone-urile mai indispensabile decat deja sunt, este o miscare inteligenta pe toate planurile.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Comentariile sunt inchise.