Acasa Telefoane Vodafone anunta o aplicatie care va cripta apelurile

Vodafone anunta o aplicatie care va cripta apelurile

by Dragos Schiopu

shuttle_call_PS-0698Vodafone Germania va incerca sa simplifice cat mai mult criptarea apelurilor de pe telefoanele mobile, astfel ca acestia au anuntat ca vor lansa o aplicatie care intentioneaza sa apere telefoanele de pe Android, iOS si Windows Phone de spionajul de la toate nivelurile; aplicatia se va numi Secure Call.

Cei de la Vodafone au dezvoltat aplicatia cu ajutorul Secusmart, iar mai apoi au prezentat-o la Cebit, un targ la care toate tipurile de comunicatii criptate au reprezentat un subiect foarte fierbinte. Serviciul Secusmart a fost ridicat considerabil de catre cancelarul german Angela Merkel, aceasta a inceput sa foloseasca SecuSuite pentru BlackBerry special pentru a avea toate apelurile telefonice criptate.

Noua aplicatie Secure Call va oferi intreprinderilor, cat si persoanelor fizice acelasi nivel de criptare al comunicatiilor la nivel de voce asemanator ca cel al Angelei Merkel, dar pe o platforma independenta. Aplicatia va deveni disponibila pe telefoanele inteligente bazate pe Android, iar mai apoi ajungand si pe iOS si Windwos Phone. Nu se stie inca pretul exact cu care o vom putea instala, dar din mai multe surse a reiesit ca va fi undeva in jurul valorii de 10 euro pe luna pentru fiecare utilizator.

Pentru moment nu s-a speculat ca acest serviciu sa fie disponibil si in afara Germaniei sau in afara Europei, dar daca aplicatia va fi atractiva pentru utilizatorii din alte tari, exportul unei asemenea aplicatii nu pare a fi foarte dificil.

Ramane totusi de vazut daca va ajunge peste tot; eu unul cred ca asa va fi. Vodafone este in mai multe tari, inclusiv la noi, asa ca vor avea tot interesul in a-si extinde cat mai mult aplicatiile. La inceput faceau doar aplicatii fara rost, insa acum pot spune ca am cateva aplicatii instalate de la ei, si nu, nu cele care vin preinstalate.

s-ar putea sa-ti placa