Acasa Tehnologie Vivaldi – un nou browser pentru Windows, OS X si Linux

Vivaldi – un nou browser pentru Windows, OS X si Linux

by Dragos Schiopu

Zilele trecute Microsoft a anuntat browserul Spartan cu o interfata unica si comenzi vocale, care va putea rula atat pe PC-uri si Xbox-uri cat si pe dispozitive portabile (telefon, tableta, laptop). Astazi aflam de browserul Vivaldi, creat de unul dintre fondatorii Opera, Jon Stephenson von Tetzchner.

vivaldi

Din declaratiile lui von Tetzchner avem confirmarea ca browserul Vivaldi va avea caracteristici imbunatatite ale vechiului browser Opera, cladite pe un motor de afisare superior, adaptat la tehnologiile Web actuale.

Vivaldi foloseste motorul de afisare Blink, cu o interfata luminoasa care-si schimba culoarea in functie de tema paginii incarcate, permite particularizarea scurtaturilor prin functia Quick Commands, ofera optiuni pentru gruparea tab-urilor, un modul pentru notite si traditionalul Speed Dial cu care utilizatorii Opera sunt familiarizati.

Vivaldi este in prezent in stadiu incipient, insa producatorul lucreaza la dezvoltarea acestuia astfel incat utilizatorii sa beneficieze cat mai curand de toate facilitatile si optiunile care au caracterizat vechiul browser Opera pana la versiunea 12 inclusiv. In urmatoarea perioada pe browserul Vivaldi se doreste a fi implementate: suport pentru gesturi, sincronizarea datelor si setărilor, un client de email si suport pentru extensii.

Pentru informatii suplimentare si teste gasiti browserul Vivaldi aici.
Eu voi astepta sa isi definitiveze si imbunatateasca functiile si apoi il voi testa. Deocamdata sunt multumita de Google Chrome pentru acasa si Mozilla Firefox pentru birou.

s-ar putea sa-ti placa