Acasa Tehnologie OKU, primul dispozitiv personal de scanare al pielii

OKU, primul dispozitiv personal de scanare al pielii

by Dragos Schiopu

De curand, am trecut in revista un gadget care iti monitorizeaza activitatea fizica, ritmul cardiac sau chiar calitatea somnului. Insa, pielea este, pentru toata lumea, o parte extrem de importanta a corpului, avand un rol vital in viata noastra. Asadar, cercetatorii s-au gandit ca ar fi ideal sa existe un dispozitiv inteligent care sa monitorizeze starea de sanatate a celui mai mare organ din corp – pielea.
oku-walls-skin-app-device-702x336
Faceti cunostinta cu OKU – primul dispozitiv personal de scanare al pielii din lume. Recomandat de revista Wired ca fiind unul dintre cele mai bune gadget-uri din cadrul CES 2015, OKU poate fi considerat un dispozitiv revolutionar in domeniul dermatologiei, disponibil 24/7 prin intermediul unui iPhone. OKU este primul gadget care functioneaza in tandem cu iPhone, permitand utilizatorilor sa-si analizeze toate straturile de piele.

OKU este incredibil de usor de utilizat. Dupa conectarea la iPhone-ul tau, tot ce trebuie sa faci este sa apropii cubuletul de piele si sa apesi un buton. In cateva secunde, vei primi analiza completa a pielii si o serie de recomandari pentru a-ti putea imbunatati modul de de ingrijire al acesteia. Astfel, vei putea sa remediezi problemele existente si sa ai grija de sanatatea ta.
1900368_403014046524328_213944486033755977_o
OKU functioneaza in spectrul luminii vizibile (in conditii de siguranta), folosind o sursa de lumina speciala pentru a ilumina straturile pielii. Aceasta lumina patrunde cativa milimetri sub piele, iar camera de termoviziune scaneaza structurile tisulare(colagen, elastina etc.). Tehnologia a fost proiectata exclusiv de oamenii de stiinta ai companiei si este o combinatie intre 3 stiinte:
1. Dermatoscopie – stiinta utilizata in lumea medicinei pentru a evalua preocuparile dermatologice, precum alunitele, tumorile cutanate, eruptiile cutanate si alte tipuri de leziuni.
2. Nanotehnologia – manipularea materiei la scara atomica si moleculara. Folosind un efect special care apare ca o un fel de manipulare a luminii vizibile atunci cand dispozitivul interactioneaza cu pielea, se va crea o „amprenta” distincta a straturilor pielii.
3. Spectroscopie – studiul interactiunii dintre materie si energia emisa. Astfel, OKU este in masura sa determine profilul pielii prin analiza anumitor caracteristici cum ar fi umiditate, nivelul de sebum, glandele, melanina etc.
1b0d99be3ffb9226de79d95438989910_w644
Informatiile gasite dupa scanare sunt apoi trimise la o aplicatie special creata pentru gadgetul OKU. Aplicatia analizeaza aceste informatii si ofera o evaluare detaliata a pielii intr-un mod usor de inteles pentru toata lumea. De asemenea, OKU te ajuta sa iti mentii pielea sanatoasa, facand recomandari pentru modificarea stilului de viata, imbunatatirea dietei si a modului de ingrijire al pielii, toate acestea fiind personalizate, potrivit organismului tau. De asemenea, dispozitivul iti permite sa iti urmaresti progresul pe tot parcursul demersului tau. Nu trebuie decat sa urmezi sfaturile oferite de OKU si sa iti verifici zilnic starea actuala a pielii, pentru ca OKU sa iti dea alte recomandari si, prin urmare, sa iti continui progresul.
B7NwaCkIQAADdKI.jpg large
Mai multe informatii poti afla accesand site-ul oficial, www.getOKU.com, dar si urmarind videoclipul de mai jos, pentru a-ti forma o parere cat mai clara despre felul in care functioneaza OKU. Pretul unui astfel de gadget este de 250$(aproximativ 800 RON) si poti face o precomanda, dispozitivul urmand sa fie lansat pe piata luna viitoare. Deci, daca esti precupat de starea de sanatate a pielii tale, atunci fii printre primii utilizatori ai incredibilului OKU.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Daniela Ionela Iorga 28-01-2015 - 13:12

Interesant acest dispozitiv, dar nu toata lumea are posibilitate sa il obtina!Ar fi bine daca cel putin jumătate din populatia cu venituri medii sa isi permit achiziţia lui si a iphonului necesar.

Roxana Stăneiu 28-01-2015 - 17:16

Din pacate, asta e lumea in care traim. Cred ca este important ca s-a facut acest pas in tehnologie si sper ca in curand acest dispozitiv sa fie compatibil si cu alte smartphone-uri.

Comentariile sunt inchise.