Acasa Tehnologie Visul 5G poate deveni realitate curand

Visul 5G poate deveni realitate curand

by Dragos Schiopu

Dupa ce reteaua 4G s-a bucurat de un real succes incepand cu anul 2012, in Romania, se pare ca succesoarea sa, 5G, este din ce in ce mai aproape. Daca luam in considerare faptul ca tehnologia evolueaza intr-un ritm destul de rapid, atunci ar trebui sa fie doar o chestiune de timp pana cand vom putea folosi reteaua 5G.

Screen Shot 2012-01-05 at 12.44.02 AM

De curand, Coreea de Sud raportat ca lucreaza la dezvoltarea tehnologiei 5G si la implementarea acesteia pana in 2020. Pentru ca aceasta idee sa fie pusa in practica, Ministerul de stiinta din Coreea de Sud a alocat 1.5 miliarde de dolari catre acest proiect. ,, Am alimentat cresterea nationala a serviciilor 2G in anii 1990 si a retelei 4G in 2010. Acum este momentul sa luam masuri pentru dezvoltarea retelei 5G”, a declarat ministrul.

De asemenea, ministrul a mai spus ca exista o competitie acerba intre tarile care au in plan dezvoltarea retelei 5G. Totusi, acesta crede ca daca totul va decurge conform planului, in 2017 va fi lansat un proiect de testare, iar versiunea comerciala va fi gata pana la finalul anului 2020. Minunat, nu?

5g

Ei bine, anumiti experti in tehnologie nu sunt prea incantati de aparitia 5G-ului. Acestia considera ca totul se intampla prea repede, unele tari neavand nici macar acoperire 3G. in plus de asta, tarile care au implementat deja 4G-ul de curand au o acoperire urbana si aceea destul de redusa si nu ating nici macar prima limita teoretica, cea de 50 Mb/s. Aici este si cazul Romaniei. Tehnologie 4G LTE permite, teoretic, transferuri la 150 Mb/s, viteza atinsa doar in simulari si demonstratii tehnologice. Tehnologia 4G mai are nevoie de timp sa evolueze, atat din punct de vedere al vitezei, cat si din punct de vedere al stabilitatii si acoperirii.

Ramane de vazut ce noutati vor aparea cu privire la acest subiect, cu ce ne va surprinde aceasta revolutie tehnologica.

s-ar putea sa-ti placa