Acasa Tehnologie Va revolutiona Apple modul in care facem plati?

Va revolutiona Apple modul in care facem plati?

by Dragos Schiopu

Cele mai impresionante numere pe care le-au dezvaluit cei de la Apple in ultimul timp nu au fost legate de numarul de iPhone-uri vandute sau de profitul companiei care creste de la trimestru la trimestru. O veste mai importanta, din punctul nostru de vedere, este dezvaluirea faptului ca peste 800 de milioane de oameni din intreaga lumea au in momentul de fata conturi pentru serviciul iTunes si majoritatea conturilor sunt legate de cardurile de credit ale posesorilor.

apple-pay-system

Cifrele sunt uluitoare! Ca si comparatie, cel mai mare retailer online al Statelor Unite, Amazon.com, are (doar) 237 de milioane de clienti activi. Acest numar mare de utilizatori ar putea indica un nou viitor pentru Apple. Sunt nenumarate zvonuri ca urmeaza sa apara nou produse ale Apple – zvonuri pe care Tim Cook nici nu le confirma, nici nu le infirma. Aceasta comoara a companiei este aproape inevitabil sa nu fie folosita in avantajul sau asa ca putem pteconiza ca Apple va lansa un serviciu de plati in viitorul apropiat. Apple ar putea oferi in curand un serviciu prin intermediul caruia sa putem face plati pe internet, plati de tip in-game si, de ce nu, chiar si platile pentru cumparaturile pe care le facem la magazinul de cartier.

Chiar daca exista in momentul de fata mai multe servicii de acest gen precum PayPal, Google Wallet sau Bitcoin, cei de la Apple au o pozitie privilegiata pentru ca ei controleaza telefoanele si, spre deosebire de cei de la Google, Apple colecteaza datele de card ale utilizatorilor sai de mai bine de 10 ani.

In aceasta saptamana cei de la Re/Code dezvaluiau faptul ca Apple intervieveaza executivi pentru pozitii de conducere care sa fie „focusati express” pe construirea unui sistem de plati in jurul „sutelor de milioane de date ale cardurilor de credit pe care Apple deja le detine”. In ianuarie, Tim Cook spunea ca platile au fost unul din motivele pentru care iPhone 5S are in momentul de fata cititor de amprente.

Ramane sa vedem cat timp ii va mai lua companiei pana sa dezvolte un sistem de pe urma caruia sa poata profita de comoara de date pe care o detine… Va revolutiona sau nu Apple modul in care facem plati? Posibil sa fie doar un serviciu la fel de banal ca si celelalte prezente pe piata, insa stim ca Apple nu ne-a dezamagit niciodata asa ca putem sa speram macar la ceva nou si revolutionar in acest domeniu.

s-ar putea sa-ti placa