Acasa Diverse Va oferi Microsoft Windows 8.1 gratuit?

Va oferi Microsoft Windows 8.1 gratuit?

by Dragos Schiopu

windowsProbabil toata lumea cunoaste deja faptul ca atat Windows 8 cat si Windows 8.1 au o problema destul de mare, mai exact, este nepopular, foarte nepopular.

De fapt, aceste doua variante de Windows sunt atat de nepopulare, incat, incepand cu luna ianuarie, atat versiunea 8 cat si 8.1 au o cota de piata adunata cu putin peste 10.5 la suta, cu mult sub cota consacratului Windows XP de 29.3 la suta, dar neputand sa se faca o comparatie cu Windows 7, care are o cota de piata de 47.46 la suta.

Pentru repararea acestei probleme oficialii de la Microsoft au incercat de-a lunul timpului mai multe tehnici, una dintre acestea, special pentru a combate aceasta problema a fost oprirea suportului pentru Windows XP, prin acest lucru obligand printr-o oarecare masura utilizatorii sa migreze la ultimele versiuni de Windows. Totodata, acestia probabil vor incerca sa faca ceva mult mai drastic pentru a stimula popularitatea celor doua sisteme de operare, adica sa le ofere gratuit.

Facand un asemenea lucru, cei de la Microsoft ar avea nevoie de o strategie cu totul noua, ajungand la un nivel la care trebuie sa aplice alte lucruri pentru a monetiza Windows 8.1. Acest lucru ar fi unul benefic pentru Microsoft, mai ales ca Apple a facut Mac OS X Mavericks gratuit.

Pe de o alta parte, ne ramane un nou semn de intrebare. Daca utilizatorii care folosesc in momentul de fata WIndows XP si Windows 7 nu vor dori sa actualizeze sistemul de operare la ultima versiune despre care se zice ca ar fi mult mai puternica? Am vazut foarte multe persoane care au multe indoieli cu privire la Windows 8/8.1, dar probabil acest lucru este determinat in mare parte de design.

Ramane totusi de vazut daca Microsoft va acorda Windows 8.1 gratuit, dar mai ales, daca va avea si succes. Chiar daca sistemul de operare va fi gratuit exista o probabilitate destul de ridicata ca populatia sa nu ofere o importanta foarte ridicata pentru acest aspect, multi nedorind sa faca o asemenea miscare. Totusi, eu astept aceasta miscare de ceva timp din partea celor de la Microsoft, ar trebui sa gaseasca o alta modalitate de monetizare. Pana una alta, Ubuntu ofera securitate sporita, multe variante ale programelor prezente pe Windows, dar mai ales, este complet gratuit. Daca lumea ar fi oferit o atentie mai mare Ubunt-ului cu siguranta ca Microsoft se gandea la aceasta solutie inca de acum mult timp.

s-ar putea sa-ti placa