Acasa Diverse Imprimante si consumabilele lor

Imprimante si consumabilele lor

by Dragos Schiopu

Toata lumea stie ce este aceea o imprimanta dar daca ar fi sa dam si o definitie tehnica, cum ar suna aceasta? Imprimanta este un periferic de iesire ce poate afisa si transpune informatia din calculator pe foaie. Cum bine stim, perifericele de la calculator sunt de intrare(tastatura) si de iesire(monitor).

imprimante general

Imprimantele sunt de mai multe tipuri, dar eu voi vorbi  doar de doua categorii. Pe langa acestea se mai pot adauga imprimante matriciale sau cu ace, dar nu sunt adresate pentru consumul de zi cu zi.

1) Imprimantele cu jet de cerneala (Inkjet) sunt cele mai accesibile publicului larg deoarece au un pret bun si ofera ceea ce are nevoie un utilizator obisnuit. Acestea variaza in funtie de viteza de tiparire, posibilitatea de a scana un document (imprimante multifunctionale). Aceste imprimante au o viteza medie de tiparire si sunt ideale pentru un buget mediu, deoarece pot printa foarte bine si pozele. Acestea funtioneaza cu niste consumabile copiatoare care se pot gasi in magazinele online de specialitate.

2) Imprimantele laser sunt net superioare celor Inkjet dar si costul lor de achizitie este mult mai mare. Calitatea imprimarii este mult mai buna si de asemenea viteza de tiparire este mai mare. Tehnologia utilizata este cea laser ce foloseste particule de toner. Un dezavantaj este costul unor consumabile copiatoare care este destul de ridicat.

Daca sunteti interesati de achizitionarea de echipamente de birou, va recomandam SMCopiers.

s-ar putea sa-ti placa