Acasa Tehnologie Unde ne-a adus tehnologia?

Unde ne-a adus tehnologia?

by Dragos Schiopu

Evolutia tehnologiei in viata noastra cotidiana este unealta care ne permite sa facem lucrurile intr-un mod mai simplu ca oricand. Actul de a gasi, a experimenta si incheia relatii interumane este disponibil la scara larga la o simpla apasare de click. Pentru multi dintre noi, acesta e un lucru bun. Ne simtim conectati social defiland pe strazile de pe blogurile oamenilor, comunicand prin tweet-uri, actualizari, fotografii, comentarii si texte.
sad1010101
Dr. Christina Villarreal este un psiholog clinic ce profeseaza in mediul privat in zona San Francisco. Aceasta afirma ca„Lucrand ca psiholog clinic in San Francisco, interactionez cu generatia Y care se lupta cu modul de a gestiona sentimente de confuzie si nesiguranta ca raspuns la relatiile lor efemere de tip online. Tendinta lor de a evita sa iasa in mediul real s-a raspandit considerabil.”
DA60079
Deci, ce putem face atunci cand ni se pare imposibil sa intalnim oameni fara ajutorul internetului sau cand nu stim cum sa ne bucuram de experientele traite cu ei?

Pastrati legatura cu imprejurimile fizice!

Cand ochii tai sunt mereu lipiti de ecran si in urechi iti suna permanent muzica din casti, atunci esti lipsit de detaliile subtile din jurul tau, care ar putea conduce la sansa de a cunoaste o persoana. Ele sunt acolo, exista cu adevarat: un prim zambet, o privire sau poate chair cineva care se afla in preajma ta si asteapta doar un imbold pentru a intra in discutie cu tine; toate acestea sunt oportunitati de a (re)construi lumea ta sociala.
mood-people-happy-wallpaper-1680x1050
Accepta realitatea cruda in care te implici!
Nu te poti feri toata viata de esecuri si dezamagiri. Accepta faptul ca odata ce pasesti in viata, iti asumi anumite riscuri. Nimic nu este sigur, azi poti fi pe cel mai inalt varf din lume, maine te poti zbate sa te ridici din noroi. Viata este imprevizibila.

Spune ,,DA” mai multor invitatii sociale!

Iti garantez ca internetul va fi tot acolo cand vei ajunge acasa. Apreciaza diferenta real si virtual, bucura-te de sunetul marii decat de o fotografie cu aceasta, iesi cu prietenii la un film in detrimentul vizionarii lui online.
people-on-bicycles
Asadar, uita-te putin la tine si raspunde la o intrebare simpla: Sunt unde vreau sa fiu? Daca nu esti fericit, daca nu te simti in largul tau si daca esti de parere ca ar trebui sa cunosti mai multe persoane in viata reala, ridica-te de pe scaun si iesi in lume. Ai curajul si puterea necesara pentru a face o schimbare in viata ta. Seize the day!

s-ar putea sa-ti placa