Acasa Computere Un virus poate sa iti fure datele de la contul bancar, afla ce trebuie sa faci pentru a te proteja

Un virus poate sa iti fure datele de la contul bancar, afla ce trebuie sa faci pentru a te proteja

by Dragos Schiopu

489229443_640

In zilele noastre securitatea informatiilor este una dintre cele mai importante. Odata cu evolutia tehnologiei, hackerii au devenit din ce in ce mai buni, ajungand astazi sa aiba acces la calculatorul si la conturile tale bancare fara sa iti dai seama.
Un nou virus a reaparut in online, acesta vizeaza in special clientii institutiile financiare din Romania. Conform spuselor celor de la Bitdefender virusul are menirea de a fura datele de conectare la toate serviciile de banking.

Virusul mai este cunoscut si sub denumirea de Troian.Dyreza si are ca principale tinte clientii Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, Credit Europe, Raiffeisen si BCR.

Metoda prin care functioneaza virusul ia lasat uimiti chiar si pe cei de la Bitdefender, arhivele ce contin fisierul in cauza se folosesc de anumite denumiri pentru a trece de antivirus, din momentul in care virusul a pus stapanire pe sistem beneficiarul contului este redirectionat catre o pagina web falsa(scam page), unde este rugat sa isi introduca datele.

Prima data virusul Dyreza a fost observat anul trecut, cercetatorii spun ca acesta seamana cu celebrul Troian Zeus care a facut ravagii in momentul in care a fost lansat. Virusul preia doar informatiile de care are nevoie, se conecteaza doar la formularul de logare pe care utilizatorul il acceseaza atunci cand isi introduce datele pentru a avea acces la contul sau bancar. Hackerii injecteaza fara stirea utilizatorului un cod de tip JavaScript malitios, ce le ofera accesul deplin catre contul bancar, putand sa faca chiar si tranzactii fara stirea acestora.

In cazul in care nu ai un antivirus actualizat la zi specialistii de la Bitdefender recomanda folosirea sistemului de Quick Scan, cu ajutorul caruia fiecare informatie ce trece prin calculator este scanata in timp real, atacatorul nemaiavand posibilitatea la informatie. Pentru siguranta conturilor bancare, informati-va toti prietenii sa foloseasca un antivirus bun, sa aiba grija unde isi introduc datele si sa verifice de mai multe ori link-urile inainte de a se conecta la ele.

s-ar putea sa-ti placa