Acasa Diverse In America studentii primesc mancare daca nu isi verifica telefonul in clasa

In America studentii primesc mancare daca nu isi verifica telefonul in clasa

by Dragos Schiopu

pocket pointsPutini mai sunt elevii, liceenii sau studentii care nu detin un telefon inteligent. Mai mult decat atat, acestia au mai multa grija sa nu isi uite telefonul acasa, decat o anumita carte sau un caiet de notite. De asemenea mare e tragedia atunci cand in mijlocul orelor de curs, telefonul ramane fara baterie. Nu pot judeca aceasta generatie, deoarece trebuie sa recunosc ca si eu mai folosesc telefonul pentru a sta pe Facebook sau a-mi verifica mailurile in timpul orei de curs. In acest sens se pare ca in colegiile din America are loc o campanie tare interesanta: studentii care nu isi verifica telefonul primesc mancare gratis.

Acest lucru este posibil prin intermediul unei aplicatii. Pocket Points este numele acesteia si este gratuita pentru telefoanele celor de la Apple. Aceasta are un sistem de functionare simplu dar inteligent: contorizeaza timpul in care studentul respectiv nu a folosit telefonul si cu cat acesta este mai mare, cu atat aplicatia ofera mai multe puncte. Mai exact, la fiecare 20 de minute aplicatia ofera cate un punct atata timp cat telefonul a fost blocat. De asemenea cu cat exista mai multe telefoane blocate, cu atat aplicatia ofera mai multe puncte.

Acestea pot fi folosite mai apoi pentru achizitionarea de mancare la reducere sau chiar gratuita, in functie de numarul de puncte. Deocamdata punctele nu pot fi folosite decat in cateva campusuri studentesti din America insa eu cred ca ideea va fi adoptata si de catre alte universitati si colegii.

Totusi eu cred ca nu este o idee chiar prea buna, deoarece destui sunt tinerii care au probleme cu greutatea din cauza mancarii de tip fastfood, astfel incat cred ca ar fi fost mai bine sa rasplateasca studentii intr-un alt mod, insa pentru inceput e o campanie destul de constructiva, deoarece poate doar asa vor reusi studentii sa fie mai atenti la cursuri.

 

s-ar putea sa-ti placa