Acasa Tehnologie Un scurt interviu cu un tanar pasionat de tehnologie

Un scurt interviu cu un tanar pasionat de tehnologie

by Dragos Schiopu

Emi este un tanar de 30 de ani, asistent manager la o filiala a unei companii nationale care incearca in timpul liber sa isi dezvolte o pasiune si eventual sa o transforme intr-un potential business in mediul online. Detine cateva website-uri pe care incearca sa le dezvolte in timpul liber. Am decis sa ii luam un interviu si sa aflam mai multe despre drumul pe care el declara ca se afla la inceput, si mai ales despre proiectul lui DespreGadget.ro.

1. Prima intrebare pe care as vrea sa ti-o adresez este legata de pasiunea ta pentru tehnologie. De cand aceasta pasiune, care este primul moment in care ai simtit tu ca tehnologia este ceva ce te atrage?

De foarte mic am fost pasionat de electrice, electronice si cam orice aparat de acest tip. Am avut contact cu lumea PC-urilor de foarte devreme si mi-a placut din prima clipa sa experimentez si sa invat tot ce tine de tehnologie. Apoi, si o parte din job-urile mele au fost legate de acest domeniu, dezvoltand mai mult aceasta pasiune.

2. Ce te-a determinat sa-ti faci un blog de tehnologie?

Ajungand sa invat si sa cunosc foarte multe lucruri, cunoscutii si prietenii apelau mereu la mine cand aveau o problema legata de un anume gadget sau o problema IT. Mi-am dat seama ca pot sa imi expun parerile pe un astfel de blog intrand in contact cu alti pasionati, iar pe de alta parte, sa ajut pe cei care nu cunosc foarte bine aceasta lume a electronicelor sa faca alegerile corecte atunci cand achizitioneaza un produs. Ca exemplu avem acest articol despre utilizarea internetului mobil 3G pe tablete ce nu au aceasta optiune.

3. Dupa cum stim cu totii, in ultimii ani pe piata romaneasca au aparut foarte multe site-uri pe aceasta nisa. De ce inca un blog pe aceasta nisa si cum spera sa se diferentieze al tau de celelalte deja existente?

Stiu ca sunt foarte multe site-uri de profil, din care unele foarte vechi, cu oameni extrem de competenti si cu o calitate a articolelor foarte buna.
Pe blogul meu incerc sa prezint lucrurile putin diferit, fara sa ma pierd in specificatii tehnice si teste elaborate, ci sa fiu mai aproape de utilizatori, cu pareri din experienta proprie cu anumite produse, cu beneficiile directe aduse de anumite tehnologii si cu sectiunea Tutoriale, ce sper sa fie de real ajutor multor vizitatori ai site-ului .

4. Daca ar fi sa te intreb care articol ti-a facut cea mai mare placere sa-l scrii, care ar fi acesta?

Toate articolele le-am scris cu pasiune si uneori am si gresit in anumite probleme (este normal de altfel si nu ascund asta), dar probabil in topul personal, primul loc il ocupa acest tutorial despre alegerea unei tablete, unde cei care nu au mai detinut o tableta pot sa afle cele mai importante aspecte de care sa aiba grija cand se gandesc sa achizitioneze un astfel de produs si sa nu aleaga doar in functie de pret ceea ce s-ar dovedi o greseala pe termen lung.

5. Ai si alte proiecte in online?

Fiind o fire ce se gandeste mai tot timpul la ceva nou, am lansat inca 2 website-uri, din care unul dedicat unei categorii de aplicatii Android. Timpul este si in cazul meu inamicul nr .1 si nu imi permite sa dezvolt indeajuns toate proiectele, deci ramane de vazut la ce trebuie sa renunt si pe ce trebuie sa ma focusez mai mult .

6. Ai o strategie anume, sau un target pe care vrei sa-l atingi peste 6 luni sau peste un an?

Desigur as vrea sa am un numar de vizitatori lunari, comparabil cu blogurile de top din acest domeniu si as vrea ca acest site sa devina una din vocile relevante pe aceasta nisa… Dar acest lucru este posibil doar in timp si doar daca vei oferi ceva de valoare si diferit de ce ofera ceilalti. Toti avem visuri si credem in ele .

7. Am vazut ca ai un website dedicat aplicatiilor Android, pe ce ai paria ca merge mai bine in urmatorul an, hardware sau software, din punct de vedere al numarului de cititori interesati de una din cele doua zone?

Cred ca partea de software in special pentru portabile va acapara un procent mai mare al cititorilor. Cu totii vrem sa stim in ce mod ne putem utiliza smartphone-ul sau tableta cat mai eficient si, chiar daca nu avem resursele necesare pentru un upgrade constant pe partea de hardware, aplicatiile noi ce apar pentru platforme ca Android sau iPhone sunt la indemana oricui.Toata lumea vrea jocuri foarte noi, aplicatii pentru economisirea bateriei sau utilitare ce rezolva anumite probleme.

8. Multumesc mult pentru interviul acordat. Daca mai ai si altceva de spus cititorilor DigiPedia.ro, acum ai putea sa o faci.

Si eu va multumesc! Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi, dar as avea o singura fraza, desi suna a cliseu: Daca aveti un vis sau o pasiune, nu renuntati la el, pentru ca daca sunteti dedicat aveti sanse foarte mari sa reusiti. Pana la urma, ce aveti de pierdut? Totodata, ganditi-va la ce puteti face diferit si ce puteti oferi semenilor, nu ce sa obtineti; daca plecati cu o premisa financiara, sansele de reusita scad considerabil.

s-ar putea sa-ti placa