Acasa Tehnologie Un nou concept de holograma

Un nou concept de holograma

by Dragos Schiopu
holograme

Se pare ca in viitorul apropiat vom avea parte sau nu, de un nou concept in ceea ce priveste revolutionarea hologramei. Am citit in urma cu ceva zile despre un nou concept al realizarii hologramei intr-un articol de pe internet. De fapt, cei de la Microsoft au creat un dispozitiv ce poate reda holograma, iar dispozitivul poate fi integrat intr-o pereche de ochelari.

Toate bune si frumoase pana aici, numai ca intrebarile mele legate de acest dispozitiv de abia acum incep, deoarece in trecut am citit despre foarmarea hologramelor cu ajutorul led-urilor si bineinteles a oglinzilor, dar si a altor factori. Si de aici a si aparut intrebarea mea – cum poate acel dispozitiv sa realizeze holograma, mai ales ca nu vorbim despre un dispozitiv cu dimensiuni foarte mari, ci mai degraba de unul cu dimensiuni rezonabile, care sa nu te deranjeze atunci cand porti respectivii ochelari.

In cele din urma pentru a putea avea o imagine a hologramei cat mai corecta cu putinta, cercetarorii au dezvoltat o tehnologie prin care iti poate urmari privirea pentru ati oferi o multitudine de elemente vizuale exact in locul unde te uiti, dar si in momentul cand faci acest lucru. Plusul pentru aceasta tehnologie intervine in momentul in care ai nevoie de ochelari pentru a putea citi, caci nu vei avea nevoie de ochelari cu dioptrii pentru a vedea o holograma corecta, ci de niste ochelari normali.

Si pentru ca momentan nu sunt posibile crearea unor imagini stereoscopice, ci numai a imaginilor monoscopice, Microsoft a anuntat ca acest proiect nu este unul viabil in care sa investeasca, cel putin nu in momentul de fata. Dar toate aceste noi procese de dezvoltare a acestui nou concept nu fac altceva decat sa ne duca cu gandul ca intr-un viitor apropiat vom putea fi conectati permanent la o realitate virtuala, la diverse holograme, pe care le putem intalni pe parcursul unei zile.

s-ar putea sa-ti placa