Acasa Telefoane Review: Incarcator wireless Qi de la Evolio

Review: Incarcator wireless Qi de la Evolio

by Dragos Schiopu

Nu stiu cum faceti voi fata la ceea ce inseamna consumul bateriei telefonului, dar eu ma numar printre persoanele ce risca sa-si strice mufa telefonului pentru incaracare. Si oricat de mult as incerca sa ma port frumos cu telefonul meu imi dau seama ca majoritatea timpului il tin la incarcat. Nu stiu daca este din pura obisnuinta sau pur si simplu teama de a ramane fara bateria telefonului intr-un moment important ma face sa actionez asa.

Cu toate astea mi-am dat seama, inca la timp sper eu, ca daca am sa continui in acest mod o sa-mi cedeze mufa de incarcare a telefonului, avand in vedere ca folosesc cablul pentru incarcare mult prea mult timp. Din acest motiv m-am decis sa testez incarcatorul wireless Qi de la Evolio. Cum incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru telefonul meu mi-am zis sa testez si acest incarcator wireless.

Pe de alta parte as putea spune ca in timpul in care l-am utilizat pentru testare nu am descoperit nici o schimbare in sens negativ pentru telefonul meu. Si spun asta pentru ca este una dintre cele mai mari temeri ale mele. Cum sunt o persoana ce tine foarte mult la lucrurile personale imi este foarte greu sa incerc tot felul de teste pe obiectele mele si in general scepticismul meu este de neclintit.

La o prima vedere a acestui incarcator wireless Qi va pot spune ca foarte usor si mai mult decat atat il poti lua oriunde cu tine (in special in calatorii). Noi l-am folosit pentru a testa incarcarea atat pe un Samsung Galaxy Note 5 dar si pentru incarcarea smartphone-ului Evolio M6 la care am adaugat un receptor de incarcare wireless si o husa. In ambele cazuri incarcarea s-a facut intr-un timp acceptabil si fara a intampina probleme semnificative. O data cu incarcatorul wireless Qi veti primi si un cablu USB pentru legarea lui la o sursa de curent de 5V cat si manualul de utilizare. Incarcatorul poate fi folosit pentru a incarca prin inductie atat telefoanele, cat si tabletele compatibile cu acesta.

Incarcator wireless Evolio Qi

Pro

  • tehnologia FOD – opreste incarcarea daca un alt obiect este prea aproape;
  • compatibilitate – Samsung S7 / S7 Edge, Note 5, sau orice alt telefon care dispune de tehnolgia de incarcare QI
  • greutate – 79 g – cum va spuneam este foarte usor
  • dimensiuni – 158 x 85 x9mm;
  • frecventa de incarcare – 110-205 KHZ;
  • incarcare – 5V/1000mA;

Contra

  • nu are porturi USB suplimentare, desi asta probabil i-ar fi crescut in mod inutil dimensiunile
  • in cadrul incarcarii prin receptrorul wireless de incarcare se pare ca in anumite pozitii acesta se incalzeste, cel mai probabil problema fiind la receptor si nu la incarcator.

Pretul este mai mult decat accesibil il gasiti pe evolioshop.ro la pretul de 49 de lei, pret redus.

Galerie foto

s-ar putea sa-ti placa