Acasa Diverse Un nou bug pentru sistemul Android a fost descoperit

Un nou bug pentru sistemul Android a fost descoperit

by Dragos Schiopu

remote-shutdown-android

Android inca de la lansare a devenit tinta hackerilor. Androidul dintodeauna a fost bine vazut si fara prea multe buguri de sistem dar se pare ca o data cu evolutia tehnologiei hackerii au gasit noi solutii cu ajutorul carora sa introduca virusi in terminal. Unul dintre cele mai grele buguri descoperite acum cateva zile poate sa ofere accesul atacatorului la sistem pentru a trimite mesaje, a efectua apeluri, a face poze chiar si atunci cand telefonul este inchis, fara ca beneficiarul acestuia sa aiba invre-un fel de banuit.

Malware-ul descoperit de catre cei de la AVG, poarta denumirea de PowerOffHijack si afiseaza un mesaj pe ecran prin care avertizeaza utilizatorul ca telefonul are o problema si trebuie sa apese pe butonul de shutdown pentru al inchide.

Din momentul in care beneficiarul dispozitivului Android inchide telefonul, hackerul preia controlul asupra sistemului, afisand acelasi mesaj de inchidere dar de data aceasta fals, telefonul va ramane deschis dar cu ecranul stins. Prima data acest virus a fost descoperit in China, tara unde tehnologia evolueaza in cel mai rapid mod posibil, a infectat aproximativ 10.000 de terminale Android la nivel mondial si tinteste in special sistemele ce beneficieaza de ultima versiunea de Android lansata, 5.0 Lollipop.

Pentru ca hack-ul sa poata functiona are nevoie de root, altfel daca nu ati rootat telefonul pana acum nu va grabiti sa o faceti. Specialistii in securitate recomanda utilizatorilor sa scoata bateria dupa ce ii dau shutdown telefonului, intocmai pentru a fi siguri ca hackerii nu vor mai avea in nici-un fel acces la informatii si ca totul se va petrece in siguranta.

Se recomanda de altfel si instalarea unui antivirus bun, care sa ofere siguranta maxima telefonului tau 24/24 si sa canalizeze absolut orice informatie ce trece prin dispozitiv, pentru a bloca accesul atunci cand serverul hackerilor vrea sa preia controlul asupra terminalului cu Android.

Dupa parerea mea acest virus trebuie vazut cu precadere si analizat intocmai pentru a nu mai infecta pe viitor si alte sisteme.

s-ar putea sa-ti placa