Acasa Diverse Un loc de munca intr-o corporatie: pro si contra

Un loc de munca intr-o corporatie: pro si contra

by Dragos Schiopu

Cand un candidat cauta locuri de munca disponibile, are de ales intre oferte de la microfirme, intreprinderi mici si mijlocii sau corporatii. Orice alegere va face, va avea un impact asupra carierei, dar cu siguranta va castiga experienta. Aceasta experienta difera in functie de activitatea angajatorului, dar si de marimea echipei din care va face parte. Sectorul financiar este generos cu oferta de locuri de munca. Este si normal, avand in vedere ca „lucreaza” cu ceva ce isi doreste oricine, de la mic la mare: banii.

Locuri de munca in sectorul financiar

Marile companii care ofera locuri de munca in sectorul financiar vin si cu un pachet de beneficii destul de atragator. Procesul de recrutare este mai complex, dar astfel de companii se concentreaza pe relatia angajator-angajat.

Avantajele unui loc de munca intr-o corporatie

Ofera posibilitati de avansare, spre deosebire de o firma mica unde angajatul ar putea stagna cu anii pe aceeasi pozitie.

Majoritatea companiilor ofera abonamente la clinici private sau asigurari de sanatate.

Multe corporatii ofera posibilitatea de a avea pensie privata pilonul III.

Se ofera posibilitatea de a lucra in regim de telemunca.

Ofera dispozitive noi de lucru.

Multe corporatii au un sediu atractiv, cu diverse facilitati (zona de relaxare, bucatarie, etc).

Unele ofera un buget pentru abonamente la sali de sport sau sponsorizeaza participarea la evenimente sportive.

Au anual pretrecea companiei.

Ofera bonuri de masa.

Dau posibilitatea de a participa la traininguri.

In functie de performanta si/sau vechime, angajatii primesc diverse bonusuri.

In general un post intr-o corporatie are sarcinile bine stabilite, deci un angajat nu va fi „omul bun la toate”, cum se proceadeaza uneori intr-o firma mai mica.

Spiritul comunitatii este mai dezvoltat, companiile oferind angajatilor inclusiv sansa de a se implica in activitari de voluntariat pentru o societate mai buna.

Dezavantajele unui loc de munca intr-o corporatie

Procesul de recrutare este mai complex si poate dura mai mult.

Este mai greu de iesit in evidenta, unui angajat poate i va parea dificil sa se faca remarcat, fata de alti colegi.

Exista proceduri interne care trebuie invatate si respectate cu strictete.

Se poate spune ca in special companiile mari cu vechime pe piata pun accent pe cat mai multe beneficii pe care le ofera angajatilor. KRUK Romania este un bun exemplu, de aceea este si in topul angajatorilor din Romania. Angajatii mai fericiti au o performanta mai buna. Acest lucru se reflecta si in modul in care interactioneaza cu clientii.

Pareri despre KRUK de la oamenii cu datorii

Multumita angajatilor motivati sa fie eficienti la locul de munca, in urma unor sondaje de satisfactie au aparut urmatoarele pareri despre KRUK de la oamenii cu datorii:

„Totul este mult peste asteptari, comunicarea, amabilitatea angajatilor, oferta companiei si modalitatea in care sunt ajutati clientii, nu am absolut nimic de reprosat sau de spus ca si dezavantaje, multumesc frumos KRUK Romania.”

„Sunteti oameni deosebiti si intelegeti greutatile oamenilor. Va multumesc”

Fiecare persoana are anumite principii in viata, de care ar trebui sa tina cont cand alege locul de munca. Este recomandat ca la interviul de angajare sa puna cat mai multe intrebari pentru a afla daca pozitia respectiva i se potriveste si sa analizeze cu atentie avantajele si dezavantajele ofertei.

s-ar putea sa-ti placa