Acasa Diverse Top 3 cele mai bune sisteme de încălzire pe gaz 2023

Top 3 cele mai bune sisteme de încălzire pe gaz 2023

by Dragos Schiopu

Vrei un sistem de încălzire de ultimă generație care să fie de actualitate în 2023? Iată câteva recomandări pe măsură.

Știm că uneori este dificil să te descurci prin noianul de oferte, de aceea ne-am gândit astăzi să vă facem viața mai ușoară recomandându-vă unele dintre cele mai eficiente și totodată populare sisteme de încălzire existente la ora actuală pe piața din România.

Trăim în era tehnicii și a științei, de aceea nu trebuie să ne mire că nu mai suntem la curent cu ultimele apariții din varii domenii. Dacă nu ți-ai schimbat centrala termică de 12 ani, vei fi surprins astăzi să descoperi că, practic, o să trebuiască să-ți modifici nu doar preferințele ci și spațiul de amenajare al acesteia. De ce? Pentru că centralele termice actuale funcționează toate în condensare, fapt ce impune din start un element de scurgere. Dacă nu ți-ai adaptat la timp instalația pentru scurgere în camera centralei, o să trebuiască să improvizezi ceva ad-hoc sau pur și simplu să-ți modifici sistemul de scurgere.

Să știți că nu e chiar capătul pământului să folosești o găleată pe post de scurgere, găleată pe care să o verși la canalizare din două în două zile. Baiul mare apare când uiți și începe să dea peste și îți sună vecinii la ușă că i-ai inundat.

În fine, cum spuneam, dacă nu mai ești la curent cu noile tehnologii, vei avea cu siguranță niște surprize mari în 2023 legate de alegerea centralei și noile funcționalități ale acesteia.

Care sunt cele mai populare centrale termice de apartament?

După cum bine știți, popularitatea nu ține neapărat de superperformanță, ci este un balans între eficiență și preț. De multe ori primează prețul în alegerile oamenilor.

Firește că nu ar trebui să fie așa, pentru că atunci când cumperi o centrală nu o iei pentru 2-3 ani, o iei pentru un deceniu cel puțin.

Dar, să revenim la topul propus de noi privitor la cele mai populare centrale termice de apartament.

Iată-l!

1. Centrala Immergas Victrix Tera 24/8

Această centrală este una dintre cele mai eficiente din piață, cu un raport calitate preț incontestabil. Ce are atât de special? În primul rând oferă capacitatea de încălzire specifice unei centrale de 24 KW (aflându-se chiar în topul eficienței din acest punct de vedere), dar oferă și 28 KW pentru încălzire apă caldă menajeră. Această extra putere pentru încălzirea apei calde înseamnă că vei avea un extra volum de apă caldă în plus față de ce ți-ar putea oferi o centrală de 24 KW. Pentru o familie numeroasă contează foarte mult acest aspect. Eficiența la încălzire a apei calde a acestei centrale este comparabilă cu suratele ei mai performante din piață de 30 – 35 KW.

Apoi, să nu uităm totuși că o centrală Immergas este unul dintre cele mai performante sisteme de încălzire, cu o tehnologie de ultimă generație și cu o eficiență energetică dintre cele mai ridicate.

2. Ariston Clase One 24 KW

Principalul atu al produselor Ariston este garanția mai mare decât a altor produse. Contează? Contează enorm! În primul rând te scapă de grija unor reparații în primii 5 ani de funcționare. În al doilea rând te scapă de niște extra cheltuieli în această perioadă.

Apoi, un alt mare avantaj este acela că sunt multe firme autorizate Ariston. Știi cum e să cauți meșterul potrivit și să te programeze peste 2-3 luni când tu îngheți în casă? Ei bine, nu se întâmplă asta la Ariston. Dar, pe lângă eventualele probleme ce pot apărea în timp cu centrala, mai există un aspect de care trebuie să țineți cont. Din 2 în 2 ani trebuie să faceți verificarea centralei, lucru pe care tot o firmă autorizată vi-l poate face. Și revenim la aceeași poveste terorizantă cu ”așteaptă meseriașii”.

Apoi, ca să nu credeți că minimalizăm caracteristicile tehnice ale centralelor Ariston, trebuie să știți că producătorul italian este în topul tehnologiilor inovatoare. Iar în privința asta, Ariston Clas One a beneficiat de tot ce e mai bun. Oferă în plus și un consum mai redus de energie, este fiabilă și rezistentă în timp. Este încadrată în clasa A+ ca eficientă energetică.

3. Ariston Cares 24 KW

Dești nu este una dintre cele mai achiziționate centrale din piață, părerile oamenilor sunt pozitive în majoritatea lor. Această centrală îmbină tehnologia de condensare de înaltă eficiență cu confortul oferit. Are o dimensiune redusă, ceea ce conduce la o instalare ușoară. Pompa de modulanță îi conferă un consum de combustibil dintre cele mai reduse, maximizându-i totodată performanțele. Afișajul este LCD, are și un manometru frontal pentru vizibilitatea presiunii apei. Această centrală termică a fost testată timp de 11.000 de ore în condiții extreme de funcționare și au fost făcute 155 de teste pentru a i se determina rezistența. S-a demonstrat astfel că are o tehnologie durabilă, este extrem de rezistentă chiar în condițiile cele mai vitrege. Plus de asta, se bucură și de o tehnologie inovatoare de ultimă generație care îi permite o funcționare la cele mai înalte standarde.

Daca ne raportăm la preț, Ariston Cares 24 KW este cea mai avantajoasă, având prețul cel mai mic.

Însă, n-am fi corecți dacă am analiza într-o asemenea manieră, pentru că debitul de apă în plus oferit de Immergas Victrix Tera 24/28 acoperă din plin diferența de preț. Cu alte cuvinte, trebuie să cântăriți bine înainte necesitățile voastre și ale familiei voastre și să alegeți cea mai bună opțiune.

Nu uitați că prețul este important până la un punct, acolo unde începe disconfortul vostru. Plus de asta, centralele termice sunt niște obiecte cu o amortizare destul de rapidă în timp, de aceea nu este bine să te bucuri pentru 500 de lei pe care îi economisești doar pentru a plăti 1000 de lei în plus pe an.

s-ar putea sa-ti placa