Acasa Jocuri Un copil de 5 ani a fost recompensat de Xbox pentru descoperirea unei brese de securitate

Un copil de 5 ani a fost recompensat de Xbox pentru descoperirea unei brese de securitate

by Dragos Schiopu

Un baietel de 5 ani a decoperit o bresa de securitate majora la Xbox One care i-a permis sa se autentifice in contul tatalui sau fara parola corecta. Kristoffer Von Hassel a descoperit cumva cum sa ocoleasca complet protectiile de autentificare ale lui Xbox One. Introducand acreditarile a gresit o data, iar apoi umpland al doilea camp al parolei cu spatii libere, a obtinut acces complet la profilul tatalui sau. A fost aparent incantat de descoperirea lui, spunand pentru statia de televiziune locala KGTV ca reactia lui “a fost gen ‘daaaaa!’”.

copil-xbox
Dar entuziasmul s-a transformat curand in panica: ca orice copil de varsta lui, Von Hassel “a inceput sa aiba emotii” pentru ca tatal lui ar fi putut afla cumva ca s-a logat in cont fara permisiunea lui. A fost de asemenea ingrijorat ca Microsoft va veni sa-i fure aparatul de jocuri daca vor afla de reusita lui. Dar evident, aceasta nu s-a intamplat. De fapt, ca multumire pentru ca a raportat vulnerabilitatea, Kristoffer a primit patru jocuri gratuite, 50 de dolari si un an gratuit de Xbox Live Gold. A fost de asemenea acreditat drept certetator de securitate pentru Microsoft, si credem ca este unul dintre cei mai tineri oameni care au fost vreodata adaugati pe acea lista.

Speram totusi ca abilitatile copilului sa se dezvolte intr-un mod pozitiv in anii ce urmeaza, spre deosebire de alte cazuri cunoscute din ultimii ani – spre exemplu, baiatul de 15 ani ce a fost arestat cu doi ani in urma de catre politia australiana pentru hackuirea a 259 de companii in doar 3 luni, sau elevul de 12 ani ce hackuit anul trecut site-uri ale guvernelor pentru Anonymus in schimbul jocurilor pentru computer. Atacurile celui de al doilea au provocat daune de aproximativ 60.000 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa