Acasa Diverse Un roman de 11 ani are un IQ mai mare decat al lui Einstein

Un roman de 11 ani are un IQ mai mare decat al lui Einstein

by Dragos Schiopu

Cea mai desteapta persoana din Dover este romanul de 11 ani, Mihail Iulian Barascu, ce vorbeste la perfectie engleza si este in topul celor mai inteligenti 1% oameni din Regatul Unit. Baiatul geniu a obtinut un scor de 162 la testul IQ – mai mare decat cele ale lui Albert Einstein si Stephen Hawking.

roman-cu-iq-mai-mare-ca-al-lui-einstein

Iulian este cel mai fericit in fata calculatorului si a inceput recent sa scrie un roman. “Nu e ca si cum nu mi-ar placea realitatea – dar poate fi plictisitoare uneori“ a spus baiatul.

“Cand face ceva ce ii place, ii place sa sara peste pasi pentru ca poate termina atat de repede”, a spus tatal lui. “Suntem prea incapatanati, amandoi. Uneori nu e usor.”

Desi baiatul sustine ca abia lucreaza si ca este lenes uneori, este evident ca mintea lui nu se opreste niciodata din lucru. In mai putin de doua ore explica modul in care a fost nascut universul (o alta explicatie fata de cea a lui Stephen Hawking) si de ce gaina a fost inaintea oului. Iar atunci cand ii adresezi lui Iulian o intrebare, e ca si cum si-ar construi pe loc un raspuns de 500 de cuvinte in cap.

Deci cum se intelege acest baiat ce viseaza sa devina arhitect si ar prefera sa mearga in vacanta la Versailles in loc de Parc Asterix cu ceilalti copii de 11 ani?

Iulian a inceput sa studieze la scoala primara St Mary’s a spus ca a fost greu sa isi faca prieteni la inceput, dar acum are multi prieteni cu care sa se joace.

La fel ca multi tineri, lui Iulian ii plac “lucrurile ciudate”. “Este un om care si-a infipt 600 de piuneze in fata. Imi place sa vad cat de departe poate ajunge corpul uman – cat de departe lucrurile pot fi impinse spre extreme.”

Mama lui a declarat ca are foarte multa imaginatie. “Uneori e prea mult. Ii spunem sa o ia mai usor.”

Dar parintii lui au stiut dintotdeauna ca au un copil exceptional. Doamna Barascu isi aminteste cum ii canta fiului ei la varsta de doi ani, iar acesta termina cantecul cu propriile versuri.

Daca ceilalti copii nu au super-puteri precum eroii din desenele animate, se pare ca super-puterea pe care o are acest copil este abilitatea de a gandi logic lucrurile pana la o concluzie adecvata.

s-ar putea sa-ti placa