Acasa Tehnologie Tricourile cu tehnologia inteligenta sunt pe cale de lansare

Tricourile cu tehnologia inteligenta sunt pe cale de lansare

by Dragos Schiopu

nanolaser-img-march

Datorita evolutiei tehnologiei, tot mai multe obiecte din material textil, lemn, sau metal, devin inteligente. Cu ajutorul noilor beneficii pe care le ofera un dispozitiv din noua generatie, o parte din activitatile pe care le-am desfasura pe un telefon mobil sunt eliminate.

Tricourile cu tehnologia inteligenta sunt tot mai aproape de noi. Cu ajutorul acestora se pot primi semnale din partea telefonului atunci cand suntem suntati, sau primim un mesaj.

Sistemul prin care functioneaza este bazat pe tehnologia descoperita de cercetatorii de la Monash University, un microcip cu nanolaser denumit si „spaser”. Aceasta procedura cu laser prin care se primesc semnale de tip GSM de la telefon, poate ajuta si la prevenirea cancerului in organism.

Este construit din carbon si grafen, cu circuite conductoare din cupru care sunt de doua ori mai puternice decat cele din otel. Cercetatorii noii tehnologii ce poate fi aplicata pe tricouri, spera sa lanseze acest dispozitiv pana la sfarsitul anului viitor, si sa convinga tot mai multi intermediari de telefonie sa recomande clientilor acest sistem.

s-ar putea sa-ti placa