Acasa Tehnologie Transferul energiei wireless disponibil pe distante mari

Transferul energiei wireless disponibil pe distante mari

by Dragos Schiopu

Cercetatorii din Coreea de Sud au descoperit o solutie prin care energia wireless va putea fi transmisa pe distante lungi fara sa afecteze oamenii. Aceste nuclee de inductie magnetica transmit energia necesara unei incarcari prin sistemul wireless catre orice device mobil.

cx

Cercetatorii au creat un astfel de dispozitiv cu scopul de a usura munca omului si a-i aduce un beneficiu scapandu-l de conectarea continua la priza. Platforma de distributie a energiei electrice are peste trei metri lungime si genereaza un camp magnetic care poate incarca, de la distanta, 40 de dispozitive simultan.

Pana cand oamenii de stiinta vor gasi o metoda prin care sa micsoreze dimensiunile acestui aparat, mai ramane doar un obstacol – in momentul de fata aflandu-se in teste de anduranta si stabilitate.

Imaginati-va acest sistem precum o retea wireless dintr-un local care va livreaza, in loc de internet, energie electrica necesara pentru telefonul sau tableta dumneavoastra.

Daca inginerii din Coreea vor reusi sa miscoreze acesta „priza wireless”, cu siguranta va deveni un viral pentru toti amatorii de tehnologie.

O demonstratie video a sistemului de incarcare wireless:

https://www.youtube.com/watch?v=R6UCwqjdpo0

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Gigel 22-04-2014 - 19:16

ma gandesc ca acu 2-3 ani parea S.F.

Comentariile sunt inchise.