Acasa Tehnologie Tizen, viitorul OS pentru smartphone-uri?

Tizen, viitorul OS pentru smartphone-uri?

by Dragos Schiopu

Tizen este un proiect care tinde sa devina realitate in aceasta toamna. Tizen este un sistem de operare open source in care Samsung investeste din greu, o data cu renuntarea la Bada OS.

Noul sistem de operare este foarte simplu si intuitiv. De fapt, este mai simplu decat iOS, dar mult mai bine structurat. De asemenea, noul sistem de operare este bazat tot pe Linux la fel ca Android sau Bada.

Sa aruncam o mica privire asupra sistemului de operare Tinzen 2.0

Observam ca sistemul de operare se misca foarte bine, porneste destul de repede, insa mai are mici erori. Dar sa nu uitam ca aceasta versiune este inca una nefinalizata. Primele telefoane care vor aparea pe piata cu Tizen OS vin de la Samsung si poarta numele de cod I8805 Redwood si I8800 Melius. Primul telefon, I8805 Redwood va face parte din categoria high-end, iar celalat va face parte din categoria de mijloc. Initial, cele doua telefoane se vor lansa in America apoi in Europa.De asemenea, si Japonia va avea un telefon cu Tizen in oferta, deoarece si operatorul japonez NTT DoCoMo este implicat in sustinerea sistemului.

In perioada 22 mai -24 mai 2013 va avea loc si o conferinta in San Francisco pentru dezvoltatori, operatori, furnizorii de hardware, pasionatii de open source si alte persoane implicate in dezvoltarea Tinzen, pentru promovarea noului sistem de operare.

s-ar putea sa-ti placa