Acasa Telefoane Telefon Nokia care va rula Android

Telefon Nokia care va rula Android

by Dragos Schiopu

NokiaNokia va aduce la sfarsitul lunii in cadrul Mobile World Congress un telefon care va rula sistemul de operare Android. Sunt zvonuri de luni de zile ca acest telefon isi va face aparitia pe piata, asa ca, deja este oficial, vom avea parte de un telefon cu un cost redus.

Din mai multe rapoarte de stiri a iesit un lucru cam ciudat, smartphone-ul nu va putea sa acceseze consacratul Google Play, acesta va putea rula doar aplicatii create de Nokia si Microsoft, toate aceste lucruri fiind oferite de propriul magazin de aplicatii care va oferi acces si la niste aplicatii de Android mai populare.

Numele dispozitivul s-ar putea sa fie denumit Nokia X, avand un procesor dual-core Snapdragon de 1GHz, 512 MB memorie RAM, 4GB spatiu de stocare, slot pentru card microSD, dar si un ecran WVGA de 4 inch. Este de asteptat ca telefonul sa fie disponibil in sase game de culori, pe langa, acesta mai incluzand o camera de 5MP, o baterie de 1500 mAh si o configuratie dual-SIM.

Strategie pe care cei de la Nokia incearca sa o aplice nu este una straina, ba chiar este similara cu modul in care au gandit si cei de la Amazon atunci cand au realizat Kindle. Acestia au folosit sistemul de operare Android la baza pe dispozitivul lor, insa, acestia nu au oferit acces la magazinul Google Pay si la multe alte functionalitati pe care sistemul celor de la Google il contine.

In urma cu trei ani, cei de la Nokia au renuntat la sistemul lor de operare Symbian in favoarea utilizarii Windows Phone pe urmatoarele lor dispozitive. Acum compania foloseste Windows pentru majoritatea telefoanelor pe care le scot, folosesc atat pentru dispozitivele high-end, mid-range dar si pentru cele low-end.

Cei de la Nokia, daca vor avea succes cu acest dispozitiv s-ar putea sa se indrepte mai mult si pe partea de Android pe telefoanele low cost. Cu toate acestea, sunt sigur ca simpatizantii Androidului nu vor incerca viitoarele telefoane Nokia, acestea vor avea interfata de Android doar ca cu functionalitati care seamana extrem de mult cu cele de pe Windows.

s-ar putea sa-ti placa