Acasa Portabile Tablete ieftine romanesti sau mai bine strangem bani pentru tabletele de top?

Tablete ieftine romanesti sau mai bine strangem bani pentru tabletele de top?

by Dragos Schiopu

Probabil ca daca iesi pe strada si intrebi care din variante o vor alege, majoritatea romanilor vor spune ca vor doar tablete de la Asus, Samsung sau alti cativa producatori de top. Si cu toate acestea, cu mici exceptii, majoritatea tabletelor vandute in Romania apartin brandurilor romanesti. Putem vedea asta daca ne uitam la magazinele online dupa cele mai vandute produse.

tablete_romanesti

Asadar, aceste tablete romanesti (desi fabricate in China) sunt destul de cautate din cauza pretului foarte scazut. Si atunci cand nu iti permiti o tableta de top, decat niciuna, este foarte buna si una la 4-5 milioane.

Intr-adevar, nu o sa poti juca cele mai tari jocuri pe ea, nu o sa se miste la fel de rapid precum cele de top, dar pentru a gasi o informatie pe internet nu ai nevoie de o tableta de top. Pentru a putea citi linistit e-mailul de asemenea, ma indoiesc ca ai nevoie de o inalta rezolutie a ecranului si o calitate sporita.

Am auzit mereu varianta in care decat sa dai 500 pe o astfel de tableta, mai bine mai strangi inca 500 si iti iei una ca lumea. Ceea ce nu e tocmai adevarat. Nu toti oamenii isi pot permite sa puna asa usor inca 500 de lei deoparte in decurs de 1-2 luni de zile. V-ati gandit ca poate respectivul a pus cate 100 de lei din salariu in fiecare luna, ca in 5 luni sa isi ia tableta mult visata? Ce ii veti spune acelui om? Sa mai stea inca 5 luni sa stranga bani pentru o tableta de top? Dar daca tableta de top e 1200-1300 de lei? Asta inseamna un an de zile. Sincer tu ai sta un an de zile sa pui bani deoparte ca sa iti iei o tableta? Eu nu as sta.

E drept eu imi permit tot felul de jucarii de top, precum Samsung Galaxy Note 2, de care sunt foarte incantat, dar sa nu uitam ca nu toata lumea isi permite produsele de top. Iar chestia aia cu suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine e doar o scuza inutila a unora. Dupa cum vedeti si mai sus, uneori e mai bine sa iei ce iti permiti si sa te folosesti de tehnologie pentru a castiga mai multi bani.

De asemenea, softurile romanesti care vin pe tabletele acestea ieftine pot atarna greu in decizia de cumparare a cuiva. De exemplu, am avut la un moment dat in teste o tableta de la Cosmote si mi-au placut cateva softuri de pe ea, care nu mergeau si pe tableta mea la momentul respectiv. Am fost putin ofticat atunci.

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

iMadalin 01-07-2013 - 12:14

3 tablete romanesti. pentru fiecare de cate 3 ori as vrea sa imi exprim dezgustul pentru care l-am capatat pentru companiile Serioux si Allview.

Sfatul meu, mai strangeti un pic si luati ceva bun, macare Asus sau un model mai vechi de iPad sau Samsung.

Cele romanesti nu merita deloc. Baterii slabe, se zgaraie foarte usor, Android prost configurat pe ele, daca intrebi ceva la suport te trimit la plimbare instant.

Fac comparatia pentru ca am pe mana si modele de Samsung, Asus (Nexus 7) si diverse iPaduri pentru munca.

Dragos Schiopu 01-07-2013 - 12:18

Compara prin prisma banilor. Si eu sunt consumator al tabletelor de top. Dar cel putin aia de la Evolio pe care am avut-o in teste mi-a placut. Si ca design, si materialul de pe spate. E simplu sa spui cuiva mai bine mai strangi inca 5-7 mill cand pentru tine nu reprezinta o suma foarte mare asta. Dar spune astuia unui om care a stat deja 5 luni sa stranga 5 milioane si o sa vezi ca nu mai e asa simplu.

Pavel Costel 15-06-2014 - 08:20

Sunt bune si unele romanesti

Comentariile sunt inchise.