Acasa Portabile Tableta Sony S – recenzie

Tableta Sony S – recenzie

by Dragos Schiopu

Tabletele nu mai sunt de ceva vreme o noutate, chiar daca la inceput multi dintre noi au privit cu scepticism succesul pe care acestea le vor avea cat si utilitate lor, astazi, acestea se bucura de succesul cu venit. Si este perfect normal gandindu-ne la faptul ca o tableta iti ofera posibilitatea de a lucra, asculta muzica, privi un film, in aproape orice conditii.

Diversitatea lor este data de faptul ca din ce in ce mai multe firme incep sa le produca, acesta lucru genereaza de la sine atat tablete low cost cat si tablete de ultima generatie, foarte scumpe. Printre toate aceste tablete exista sigur una potrivita pentu fiecare din noi.

O astfel de tableta mi-a ajuns astazi, este vorba de tableta Sony S, primita in teste de la evoMAG. Primul lucru usor remarcabil este ecranul foarte generos de 9.4” si greutatea usoara. Ambele fac navigarea sa fie extrem de usoara pe ea, fara ca mana sau ochii sa iti oboseasca. Iar daca va ganditi ca da impresia unei placi gigantice, nu e deloc asa. Un al doilea lucru care mi-a placut este designul si faptul ca ea nu este complet plata, ci vien cu o mica ridicatura ce faciliteaza citirea chiar si in plan orizontal, cand este tinuta pe masa.

Tableta prezinta in partea dreapta un buton de pornire/stingere, bine ascuns, facut imposibila stingerea accidentata a tabletei. Langa butonul de pornire se afla doua butoane de reglare a volumului, acestea sunt ceva mai accesibile decat butonul de pornire. De asemenea tableta vine dotata cu slot de card sd, mini usb si mufa de casti pentru a nu ii deranja pe cei de langa tine atunci cand doresti sa asulti muzica sau sa te uiti pe youtube.

Tableta este dotata cu doua camere foto ce permit fotografierea de poze atat catre exterior (rear camera), cum este destul de normal, cat si o poza a utilizatorului (front camera). Bineinteles, rear camera are o calitate si o rezolutie mult mai mare decat front camera. Ambele camere au calitatea ridicata, personal am testat mai mult camera de pe spate in departare si pot spune ca la 8x (zoom digital), imaginea era putin cam pixelata, dar acceptabila.

Bateria se incarca destul de rapid, in doar cateva ore tablete este gata din nou de functionare, singura deficienta este faputul ca nu are indicator al nivelului de incarcare atunci cand tableta este inchisa.

Din punct de vedere al software-ului, Sony S vine cu sistemul de operare Android 3.1. Este un sistem de operare destul de flexibil, usor perabil si prompt. Bineinteles acest fapt se datoreaza si procesorului Dual core Cortex A9, ce atinge viteze de 1000 MHz.

Tableta nu are bluetooth, transferul pozelor intre doua tablete sau alt terminal mobil fiind destul de dificil de realizat. Browserul are si el mici scapari, din cand in cand poate deveni stresant deoarece crapa, adica pur si simplu se opreste dupa o perioada scurta de timp in care e folostit putin mai intens. Insa cred ca este o simpla eroare de software care poate fi remediata.

In concluzie ma declar satisfacut de aceasta tableta, este robusta, fiabila si eficienta. In ciuda micilor probleme pe care uneori le ridica, va recomand un astfel de gadget.

Galerie foto:

s-ar putea sa-ti placa