Acasa Tehnologie Tableta Nook

Tableta Nook

by Dragos Schiopu

Dacă cei de la Amazon au vrut să iasă în evidență cu noua lor tabletă, Fire, ce are un preț extrem de atrăgător, iată că nici Barns & Noble nu a putut sta departe de acest joc al tabletelor accesibile. Astăzi, B&N a lansat noua lor tabletă, numită Nook Tablet.

Încă din start tableta se anunță a avea mare succes: procesor dual core de 1 Ghz, 1 GB memorie RAM, ecran IPS (făcut de LG, ca la iPhone și iPad) ce permite vizualizare la un unghi de aproximativ 180 de grade, o baterie performantă, ce permită până la 9 ore de redare video full HD. Prețul acestei tablete este de 249$.

Nook Tablet va fi disponibilă începând cu 17 noiembrie. Vine cu aplicațiile Netflix și Hulu Plus preinstalate, pentru o experiență video de neegalat. Spațiul de stocare al lui Nook Tablet este de 16 GB, cu posibilitatea adăugării de încă 32 GB cu ajutorul unui card SD sau cu posibilitatea utilizării noului serviciu de cloud storage de la Nook, Nook Cloud.

Sursă foto: theverge.com

s-ar putea sa-ti placa

0 comentariu

Posete Dama 07-11-2011 - 18:36

oooo faina faina tabela…

Deio 08-11-2011 - 10:05

Ipad utilizeaza displayuri Samsung si Chimei, nu LG. Au utilizat acum 1 an.
Netflix si Hulu nu sunt „preinstalate”, sunt servicii de filme, valabile cu abonament, dar doar in USA.
E inutila in Europa tableta, daca ii lipseste tocmai ceea ce au punct forte.

DevHell 08-11-2011 - 10:39

Recitește articolul. Am zis de ecran că folosește tehnologia IPS, ca la iPhone și iPad. E o virgulă acolo. Esti prost informat în legătură cu display-urile iPad. Au utilizat display-uri de la LG până prin iunie 2011, apoi au trecut pe display-uri Samsung și Chimei, deoarece cele LG au avut probleme la drop test, adică se defectau foarte ușor la căzături.
Cât despre Netflix și Hulu, sunt aplicații prin care poți accesa serviciile respectivelor companii. Spre deosebire de alte sisteme de operare, la Nook vin preinstalate.

Deio 08-11-2011 - 13:09

Nu din cauza drop-ului, mai citeste tu te rog. Era vorba de „light bleeding”, calitatea la displayurile LG oricum este indoielnica.

DevHell 08-11-2011 - 13:23

Nu știu din ce sursă ai citit tu, dar eu am alte informații:
„LGD’s 9.7-inch panels for the iPad 2 reportedly failed to pass drop tests, during which their backlight units (BLUs) failed, the sources said, adding the panels’ yield rates were unable to meet Apple’s requirements.”
Sursa: http://www.digitimes.com/news/a20110810PD200.html
De light bleeding-ul display-urilor LG am auzit numai niște zvonuri, dar nu m-a interesat să aprofundez problema.

Deio 08-11-2011 - 21:16

Light bleeding, este plin net-ul de probleme de gen. Se refera la faptul ca pe fond negru, se vad lumini iesite din margine. Se manifesta nu numai la Ipad, ci la mai multe displayuri, in special cele IPS. Este datorita lipirii, sau lipsei de etansare a foliei de LED-uri pentru backlit. Am schimbat mai multe Ipad-uri, pentru ca aveau astfel de probleme, in ianuarie. Nu e chiar un an, dar aproape :).

Deio 08-11-2011 - 13:24

Oh, si Netflix si Hulu sunt Servicii , care au aplicatii prin care poti sa le accesezi continutul, aplicatiile fiind creeate doar pentru dispozitive mobile. Induci lumea in eroare. Sunt site-uri de streaming, nimic altceva.

DevHell 08-11-2011 - 13:30

Ok, dacă tu zici, poate lucrezi de mai mulți ani în domeniu și te pricepi mai bine. Și Nook ce e, nu e dispozitiv mobil?

Deio 08-11-2011 - 14:53

Nook e un brand de E-reader vandut de Barnes&Noble. Nook Tablet, a devenit tableta, in cele din urma. Imi place tableta, pare interesanta si pare mai atractiva ca un Kindle Fire. Ramane de vazut 🙂

Mr Gadget 08-11-2011 - 16:13

Putem spune că prima lor semi tabletă a fost Nook Color, cara s-a bucurat de foarte mare succes aici în state. Cred că și Nook Tablet va avea succes. Americanii apeciază produsele B&N.
B&N mai are de lucrat la capitolul aplicații însă, nu prea au reușit până acum să atragă titlurile de succes de pe alte platforme. Sunt câteva, dar sunt scumpe (gen Angry Birds – 3$), așa că aici Nook are de pierdut din start față de Amazon cu al său store mai dezvoltat. Dar am văzut că vine cu câteva preloaded apps:
„Pre-loaded Apps
Start using apps as soon as you turn on your NOOK! Netflix and Hulu Plus™ come pre-loaded on NOOK Tablet, along with Pandora®, Crossword, Sudoku, and Chess that come with NOOK Color, too.”
Are și playback full HD, deci are elementele câștigătoare. Vedem după sărbători. Cert e că ai de unde să alegi acum, tone de tablete, de la chinezării ieftine la androide de top.