Acasa Tehnologie Kindle Fire

Kindle Fire

by Dragos Schiopu

Amazon a anunțat ieri noua sa tabletă, Kindle Fire, ce va fi disponibilă la un preț de 199$. Tableta celor de la Amazon seamănă ușor cu PlayBook, fiind făcută de același fabricant.

Fire are un ecran LCD de 7 inch multitouch (multitouch two-points, iPad are 10 points), un procesor de 800 Mhz sau 1 Ghz. Fire nu are cameră foto, microfon sau conectivitate 3G, ci doar conectivitate WiFi.Fire are la bază sistemul de operare Android 2.x cu un UI customizat, realizat special pentru Amazon. Aplicațiile pot fi descărcate din Amazon Android Appstore. Tableta vine cu următoarele aplicații preinstalate: Kindle store, Amazon MP3, Prime Instant Video, Amazon Cloud Player, Amazon Cloud Drive, Kindle Cloud Reader.

Versiunea de 10 inch a tabletei va fi lansată anul următor. Inițial Amazon dorea să lanseze ambele versiuni simultan, însă au ales să lanseze acum versiunea de 7 inch, înaintea celor de la Barnes & Noble, care vor lansa în următoarele săptămâni Nook Color 2. Se pare că topul vânzărilor de Crăciun din America va fi format din iPad, Nook și Fire.

Kindle Fire poate fi achiziționată de la QuickMobile la prețul de 1099.90 lei.

Mai jos reclama oficială și câteva imagini.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

DevHell 02-10-2011 - 00:13

E interesantă tableta, poate multe, deși Androidul de pe ea nu o lasă. Băieții lucrează la un Android custom pentru ea și la un MeeGo custom. Eu zic să nu te grăbești. Deja PlayBook s-a ieftinit cu 200$, cred că o să se ieftinească și Fire până în decembrie.

Comentariile sunt inchise.