Acasa Telefoane Tableta low budget in rate plus pachet de servicii, o investitie neinspirata uneori

Tableta low budget in rate plus pachet de servicii, o investitie neinspirata uneori

by Dragos Schiopu

Studiile de piata anunta ca numarul cumparatorilor de tablete a scazut in 2014, dupa ce, in 2013 a cunoscut perioada de glorie, procentul celor care au achizitionat aceste gadget-uri crescand cu 52,5 procente fata de 2012.

tableta low budget

Oamenii isi doresc sa fie in pas cu tehnologia si, bineinteles, fac si compromisuri pentru asta. Cum ar fi cele financiare, cand aleg tablete in rate, la un pret deja subventionat datorita achizitiei tabletei alaturi de un pachet de servicii de internet.

Pana aici, nimic gresit, asta doar daca nu se opteaza pentru o tableta low budget. Cel putin asta este parerea mea. Ce se poate intampla in acest caz?

Personal am auzit de foarte multe situatii in care tableta devine nefunctionala inainte sa termini de achitat ratele, si ramai astfel fara dispozitiv, dar cu plata rate si plata servicii de internet, pentru ca, de multe ori defectele aparute nu sunt acoperite de garantie sau esti nevoit sa trimiti tableta in servici de cateva ori, in intervale scurte de timp. Vestea buna, daca putem spune asa, ar fi ca unii comercianti inlocuiesc tableta daca esti nevoit sa o trimiti de trei ori in service.

Revenind la problemele pe care le poti intampina cu o tableta low budget, acestea ar putea fi:

  • Tableta nu a fost folosita corespunzator sau a fost deteriorata prin accidente care nu fac obiectul garantiei. In acest caz reparatia te poate costa dublu sau triplu fata de pretul tabletei la liber
  • Apar tot felul de erori in folosirea aplicatiilor, cum ar fi „procesul google.aps s-a oprit”, „aplicatia nu raspunde”, „aplicatia proceseaza in reluare”, „camera foto nu se mai deschide”. Ii faci o revenire la setari de fabrica. O trimiti in service pentru resoftare. Merge o perioada, apoi problemele reapar. Vei merge la service mai des decat ti-ai dori.
  • Memoria interna foarte mica intalnita pe multe tablete low budget nu iti permite sa instalezi toate aplicatiile de care ai nevoie, iar daca fortezi putin memoria, tableta va fi greu, spre imposibibil, de utilizat. Si atunci vei intampina problemele de mai sus.
  • Folosirea tabletei chiar si cateva ore pe zi poate duce la o deteriorare a baterie incat sa nu o mai poti folosi decat in priza. Se va incarca greu, se va descarca repede. Exact invers fata de cum ti-ai dori. O tableta low budget e posibil sa se incalzeasca foarte repede, aspect care iti va provoca discomfort si neplaceri.
  • Slot-ul de SIM si mufa de incarcator sunt de multe ori foarte fragil construite, asa ca la cea mai mica neatentie sau fortare, pot deveni inutilizabile. Service-ul nu acopera astfel de accidente, ba chiar la taxeaza scump.
  • Probleme de conectivitate WiFi – fie trebuie sa stai cat mai aproape de router ca sa te poti conecta, fie nu recunosc deloc semnalul WiFi. Si daca se rezolva in service aceasta problema, nimeni nu vrea sa trimita in service o tableta abia achizitionata.

s-ar putea sa-ti placa