Acasa Tehnologie Symbian Anna bug

Symbian Anna bug

by Dragos Schiopu

NicKel, un cititor al DevHell.ro ne-a semnalat printr-un comentariu un mic bug prezent în noul Symbian Anna. Se pare că atunci când telefonul are 3G activat, se restartează fără motiv de câteva ori pe oră. Acest bug apare în România numai în rețeaua Cosmote. Singura soluție momentană este trecerea telefonului în modul GSM, adică dezactivarea 3G.

O altă posibilă este setarea telefonului în mod GSM, restart, apoi trecerea în mod dual. Această metodă este posibil să elimine problema restart-urilor.

Restart your device in gsm mode and after a full reboot change the mode in dual mode. Hopes it wil help. My e7´s working ok now.

Așteptăm și o reacție oficială din partea Nokia.

s-ar putea sa-ti placa

0 comentariu

NicKel 06-09-2011 - 18:03

Mulțam de credit.
Am testat fără succes ciclul „mod GSM – reboot – mod Dual”, deci până una alta singura soluție provizorie rămâne setarea și folosirea device-ului in modul GSM.
Rămâne de văzut cât de provizorie este această soluție și cât de repede se mișcă Accenture cu debugging-ul 🙂

NicKel 09-09-2011 - 14:12

Salut, ceva noutati (oficiale)? Cei de la Nokia RO au recunoscut macar acest bug sau nici nu au inceput testele?

DevHell 09-09-2011 - 14:17

Nu, nimic momentan. Din ce am citit pe forum-uri, se pare că există un alt bug legat de durata de viață a bateriei. Așteptăm și un răspuns oficial.

NicKel 09-09-2011 - 15:56

Da, am vazut si eu asta… oricum personal pe Cosmote nu-l pot folosi decat in mod GSM, asa ca pentru mine evident ca durata de viata a bateriei s-a imbunatatit un pic 🙂

NicKel 15-09-2011 - 09:35

Salut,
In sfarsit am reusit sa gasesc rezolvarea, o poti trimite si la Nokia Romania :))
http://discussions.europe.nokia.com/t5/Nseries-and-Symbian-Smartphones/N8-auto-restart-after-updating-Anna/m-p/1150853#M275556

DevHell 15-09-2011 - 10:16

Mersi că m-ai ținut la curent. Am mai citit pe forum-uri probleme legate de aplicația de Search, că ar mânca baterie inutil și alte probleme… Probabil nu a fost testată suficient sau nu se importă corect setările din versiunea anterioară de Symbian. Oricum, e bine că ai găsit rezolvarea, felicitări! 🙂 Momentan, nu am un N8 la îndemână ca să testez, dar când o să fac rost de unul, o sa testez cu siguranță 🙂