Acasa Computere SSD-ul de 6TB urmeaza a fi lansat in luna iulie

SSD-ul de 6TB urmeaza a fi lansat in luna iulie

by Dragos Schiopu

dsa

Interesul celor ce vor o performanta mai ridicata din partea unui calculator sau a unui laptop se ridicata la standarde de SSD. SSD-ul a devenit in ultimii ani unul dintre cele mai rapide si mai eficiente moduri de scriere si citire a informatiilor dintr-un sistem computerizat. Capacitatiile SSD-urilor incep sa atinga tot mai multe targeturi, anul acesta avand unul suficient de mare, mai exact 6TB.

La momentul de fata cei mai multi utilizatori a unui sistem de calcul inca mai folosesc HDD-urile, insa pentru stocarea si citirea rapida a informatiilor cat si rularea sistemului de operare intr-un mod cat mai sigur si cat mai rapid, majoritatea prefera un SSD cu o capacitate mica de stocare si cu o putere cat mai mare de scriere si citire. Dispozitivele de acest gen au inceput sa devina cautate din momentul in care pretul a scazut radical, in conformitate cu primele modele, ce nu erau foarte usor de procurat cat si cumparat, astfel incat daca facem o analiza a pietei, observam din ce in ce mai multe oferte la SSD-uri si mai putin interes pentru HDD-uri.
Daca dispuneti de un buget cat de cat ridicat pentru un sistem cat mai performant, va recomandam sa incercati viitorul SSD de 6TB a celor de la Fixstars. Acestia vor lansa in luna iulie a anului curent unele dintre cele mai mari SSD-uri din lume, ce vor purta denumirile de Fixstars 1000M, 3000M si 6000M. Asa cum puteti observa mai sus in denumirile viitoarelor HDD-uri, valoarea numerica reprezinta si capacitatea pe care o va avea fiecare model in parte.

gdgd

Conform producatorilor, primele doua modele sunt construite pe o arhitectura de 19nm, iar pentru varianta finala de 6TB s-au folosit doar 15nm. Greutatea, este relativ egala cu cea a unui SSD normal, mai exact 87 si 97 de grame, in functie de capacitatile acestora. Asa cum puteti observa si in fotografia atasa mai sus, SSD-urile dispun de o viteza de 540MB/S pentru citire iar pentru scrierea datelor transferul se face intre 500 si 520MB/s.

s-ar putea sa-ti placa