Acasa Tehnologie Spotify, gratuita si pe smartphone

Spotify, gratuita si pe smartphone

by Dragos Schiopu

SpotifYYYSpotify, se pare ca doreste intradevar sa faca ceea ce si-a propus de la inceput, si anume, sa devina cel mai mare catalog muzical din intreaga lume.

Chiar daca in tara noastra Spotify nu este prea cunoscuta, astazi cei de la Spotify au anuntat ca vor sa isi largeasca orizonturile si sa lanseze aceasta aplicatie in alte 20 de tari. Anul acesta a fost prolific pentru Spotify care la nivel global este disponibila in peste 35 de tari, fata de inceputul anului cand era disponibila doar in 17. Acest lucru arata dorinta celor care au creat aceasta aplicatie de a fi cunoscuti in toata lumea si de a face din Spotify o aplicatie de top.

De astazi, Spotify va putea fi folosita de utilizatori fara ca acestia sa mai fie nevoiti sa plateasca pentru a putea beneficia de aceasta aplicatie si pe alte dispozitive precum telefoane inteligente. Inainte cei care doreau sa utilizeze acest serviciu de streaming muzical pe alte device-uri erau nevoiti sa plateasca 10 dolari pe luna. Cu siguranta aceasta decizie marcheaza o schimbare in politica celor de la Spotify cu scopul de a avea mai multi utilizatori.

Este cert ca lipsa unei aplicatii gratuite pentru dispozitivele mobile nu putea constitui decat un minus pentru companie. Asadar este cu siguranta o idee care a acoperit un vid imens in dezvoltarea companiei.

Se pare ca aplicatia pentru smartphone nu functioneaza la fel ca cea pentru desktop, utilizatorii fiind nevoiti sa caute pana gasesc melodia dorita, prin playlist-uri.

Pe piata insa se pare ca Spotify mai are de lucrat pana sa ajunga din urma liderul Pandora, care in comparatie cu acestia are peste 72 de milioane de ascultatori activi si peste 200 de milioane de utilizatori inregistrati, fata de Spotify cu doar 24 de milioane. Insa, acest numar de utilizatori poate fi dat trecutului fiindca este sigur ca odata cu aceste noutati va creste si numarul utilizatorilor.

s-ar putea sa-ti placa