Acasa Tehnologie Specificatiile Google Glass

Specificatiile Google Glass

by Dragos Schiopu

google-glass-01

Se tot vorbeste din ce in ce mai des despre produsul Google Glass pe caile Internetului, si noi am discutat despre el in urma cu ceva vreme → Folosirea la volan a lui Google Glass poate fi interzisă prin lege. Se pare ca in cele din urma oamenii de la Google s-au decis sa ne spuna care vor fi specificatiile ochelarilor lor digi-magici.

Avem parte de specificatii la tablete si smartphone-uri noi tot timpul, acestea nu prea mai provoaca cine stie ce mirari sau asteptare din partea publicului deoarece majoritatea nu sunt acum decat mici imbunatatiri. Modelul nou al unei serii de succes, fie ca vine de la Motorola, Samsung sau Apple, nu se poate compara cu lansarea pe piata a unui produs cu totul si cu totul nou. Un produs care are potential sa creeze o noua categorie de produse pe piata.

Acesta este in mare parte motivul din spatele interesului  pentru Google Glass, pentru ca lasa impresia ca s-ar putea sa fie genul de produs care sa schimbe datele problemei. Iar astazi va putem oferi mai multe informatii despre Glass, pentru ca acum avem specificatiile, direct de la Google.

Multimedia – Ecrane, camere, audio

Poate cea mai importanta parte din Glass este ecranul. Conform Google, micutul ecran are o rezolutie foarte mare si este echivalentului privirii unui monitor de 25-inch capabil high definition de la o distanta de doi metri jumatate. Suna destul de bine.

Camera lui Glass va fi capabila sa faca poze de 5-megapixeli si clipuri video la 720p. Nu sunt niste cifre extraordinare, dar considerand ‘pachetul’ cu care vin, par foarte ok.

La capitolul audio, Glass va oferi utilizatorilor sai sunet prin vibratia oaselor, nu prin traditionalele boxe, procedeul fiind numit „propagare osoasa indirecta”. Aceasta tehnica este deja folosita de catre alte firme pentru telefoanele lor, dar nu este larg-raspandita.

Memoria si bateria

La capitolul capacitate de stocare, Glass va beneficia de 16 GB de memorie Flash, dar doar 12 din acestia vor fi utilizabili – desigur ca vor avea optiunea de a fi conectati la ‘norul’ Google (Google Cloud).

Cei de la Google estimeaza ca bateria va dura cam o zi de uz obisnuit, dar daca se filmeaza cu Glass, aceasta perioada va scadea considerabil – acelasi lucru e valabil si daca utilizati Hangounts. Glass va veni cu un cablu microUSB si un incarcator. Pentru a prelungi cat de mult viata bateriei Glass-ului, Google sugereaza sa se utilizeze incarcatorul care vine cu acesta.

GPS, Aplicatia companion

Pentru a utiliza Google Glass veti avea nevoie de un smartphone care sa se conecteze de acesta via Bluetooth. Tocmai au lansat o aplicatie de Android numit MyGlass companion care sa faca legatura cu sistemul GPS si SMS. Aplicatia MyGlass necesita minim Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich).

Ei bine cam acestea ar fi informatiile lansate de catre cei de la Google, dar inca nimic despre cat s-ar putea sa coste, dar se asteapta ca pretul sa se invarte un jurul a 1.000 de dolari, asa ca incepeti sa puneti bani la pusculita de pe acum, sa fiti gata pana spre sfarsitul anului cand se preconizeaza a fi lansarea Google Glass.

Am folosit Google Glass

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.