Acasa Diverse Apple actionata in judecata pentru capacitatea de stocare mai redusa a unora din produsele sale

Apple actionata in judecata pentru capacitatea de stocare mai redusa a unora din produsele sale

by Dragos Schiopu

Compania americana IT Apple este acuzata de utilizatori de publicitate mincinoasa in privinta capacitatii de stocare a produselor sale iPhone, iPad sau iPod care folosesc sistemul de operare iOS 8.

apple

Apple afirma ca unele din modelele sale mai ieftine au 16 gigaocteti, insa doar a cincea parte din acest spatiu de stocare este utilizat de cea mai recenta versiune a sistemului de operare (iOS 8), fiind redus astfel spatiul disponibil in realitate, se precizeaza in sesizarea depusa in cursul acestei saptamani in numele a doi utilizatori din Florida, la un tribunal din California.

In plus, compania Apple ii indeamna pe utilizatori sa achizitioneze spatiu de stocare suplimentar prin serviciul sau online iCloud cand aparatul isi atinge limita, aflam tot din plangerea formulata. Compania „ofera mai putina capacitate de stocare decat spune in publicitate pentru a propune mai tarziu vanzarea capacitatii necesare intr-un moment de disperare, de exemplu atunci cand un consumator incearca sa inregistreze sau sa faca fotografii la un concert, la un meci de baschet sau la nunta unui copil sau nepot”, adauga plangerea. Utilizatorii precizeaza ca fiecare gigaoctet lipsa inseamna circa 400-500 de fotografii de inalta rezolutie.

Avocatii celor care au inaintat plangerea impotriva Apple incearca sa obtina in instanta statutul de procedura in nume colectiv, precum si condamnarea companiei IT la restituirea profiturilor realizate din comercializarea aparatelor vizate.

Pana in prezent compania Apple nu a avut niciun fel de reactie asupra acuzatiilor. Cu siguranta ca au argumente solide pentru modul in care gestioneaza capacitatea de stocare a aparatelor comercializate, ramane insa de vazut daca tribunalul va da castig de cauza gigantului producator sau celor doi utilizatori.

Apple castiga un proces intentat de catre utilizatorii nemultumiti de functionalitatea Siri 

In luna februarie a anului 2014, Apple a castigat un proces intentat de catre utilizatori nemultumiti de asistentul personal Siri care nu functioneaza la fel de bine precum il prezinta compania, proceseaza foarte greu comenzile si greseste de foarte multe ori procesarea lor.

Judecatorul, care dat castig de cauza companiei Apple, a afirmat ca partile vatamate n-au reusit sa identifice in materialele promotionale ale Apple partile care induc in eroare consumatorii in legatura cu functionalitatea Siri. Mai mult decat atat, el a afirmat ca Apple nu ar fi promis ca Siri va functiona fara niciun fel de problema, dar si ca un consumator rezonabil ar trebui sa realizeze faptul ca, in ciuda materialelor promotionale, niciun produs al vreunei companii nu este lipsit de probleme.

Compania Apple actionata in judecata de utilizatori dupa ce le-a sters melodiile din iPod

Un alt conflict intre Apple si utilizatorii sai s-a rezolvat in luna decembrie a anului 2014, tot pe calea justiei, dupa ce Apple a sters din iPod-urile acestora din urma muzica achizitionata din magazine de muzica terte. Motivul: sincronizarea cu iTunes a produselor este “fatala” pentru continutul multimedia stocat in ele, astfel stergerea acelor melodii protejeaza utilizatorii de posibile pericole. Desi actiunea a fost considerata ilegala, curtea de judecata a dat castig companiei Apple spunand ca actualizarile facute de catre companie prin iTunes pentru iPod-uri au avut rolul de a imbunatati functionalitatea produselor si de a rezolva probleme de securitate, deci stergerea muzicii a fost considerata accidentala.

Avand in vedere cele doua cazuri prezentate, ne putem astepta la un castig de cauza din partea companiei Apple. Ramane insa de vazut ce vor decide de aceasta data judecatorii.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.