Acasa Tehnologie Soarele si miscarea lui prin Univers

Soarele si miscarea lui prin Univers

by Dragos Schiopu

Citisem de mai multe ori prin carti despre asta, stiam ca Soarele cumva se indreapta spre steaua Vega si inteleg destul de bine conceptele miscarii prin Univers. Insa nu mi-am imaginat nicio clipa cum arata de fapt aceasta miscare si cum modelul elicoidal iti schimba cu totul perspectiva asupra miscarii planetelor prin Univers. Filmuletul de mai jos, desi e mai vechi, te va face sa vezi lucrurile dintr-o noua perspectiva, asa ca eu l-am urmarit de mai multe ori, fiind profund impresionat de reprezentarea unei informatii pe care o stiam.

Cautarile mele au inceput de la intrebarea de baza: de ce anumite planete erau pe o orbita eliptica, uneori chiar foarte alungita si parca legile gravitatiei nu aveau logica in acel context, asa ca am inceput sa caut pe internet si astfel am dat de clipul de mai jos.

Va las sa il vizionati si apoi sa va dati cu parerea.

Interesant? Sau nu? Ei bine, va invit sa vedeti si continuarea, ca doar nu va imaginati ca Soarele merge drept prin Univers. Se afla si el, la randul lui, pe o spirala, iar spirala aia este, la randul ei, o alta spirala. Ca asa sunt lucrurile in Univers, complicate si fascinante totodata.

Si daca nu v-au ajuns cele doua filmulete, va invit sa cautati harta universului vizibil, ca sa intelegeti cat de mare e; si probabil e doar o parte.

s-ar putea sa-ti placa