Acasa Tehnologie Sharp a inceput productia unui ecran 4K pentru smartphone

Sharp a inceput productia unui ecran 4K pentru smartphone

by Dragos Schiopu

Tehnologia display-urilor pentru mobil a evoluat foarte mult in ultima perioada si smartphone-urile cu ecran QHD si 2560×1440 pixeli par sa ajunga un fel de rutina printre pasionatii de gadget-uri, asa ca unii producatori au inceput deja sa lucreze la nivelul urmator: ecran 4K pentru smartphone .

ecran 4k
Despre Sharp, care in prezent ofera ecrane de tip QuadHD pentru alti producatori, se zvoneste ca pregateste pentru 2016 un smartphone cu ecran 4K, de 5,5 inch si 6 inch.

4K inseamna o rezolutie de 4.096 x 2.150 pixeli, dar poate fi numit ecran 4K si un ecran cu 3.840 x 2.160 pixeli si unul cu 4.096 x 2.160. Nu se stie la care din cele doua versiuni lucreaza deja cei de la Sharp, cert este ca munca se afla in progres, mai ales ca producatorii de smartphone-uri din China sunt nerabdatori sa livreze ecrane din ce in ce mai performante din punct de vedere al rezolutiei.

Daca despre ceilalti producatori nu se zvoneste nimic in ceea ce priveste ecranele 4K pentru smartphone, asta nu inseamna ca acestia nu au nimic planuit. De la Sharp asteptam ecrane 4K oricand in decursul anului 2016, conform zvonurilor, insa este foarte posibil sa avem surprize in aceasta privinta, de la alti producatori, ceva mai devreme.

Pe langa aceste tipuri de display-uri, Sharp are in plan si imbunatatirea panourilor actuale de tip LTPS LCD. De asemenea, se pare ca Sharp va lansa pe piata in luna aprilie 2015 primele panouri LCD ce vor oferi o densitate a pixelilor de 600 ppi.

s-ar putea sa-ti placa