Acasa Tehnologie Series 40 NU este smartphone

Series 40 NU este smartphone

by Dragos Schiopu

Văd din ce în ce mai multe persoane care cred că telefoanele Series 40 sunt smartphones. Nu, telefoanele Series 40 nu sunt smartphone-uri, chiar dacă au procesor de 1 Ghz, acces la aplicațiile din Nokia Store sau conexiune 3G și ecran touch. Sunt doar feature phones.

Mai jos o reclamă a celor de la Orange care prezintă 3 smartphones din segmentul low-end: Alcatel One Touch 991 (sistem de operare Android), Nokia Asha 302 (sistem de operare Series 40) și Samsung Galaxy mini 2 (sistem de operare Android). Problema este că Asha 302 nu are sistem de operare, este doar un feature phone. Deci reclama este mincinoasă.

Iar azi am văzut o știre pe refresh.ro despre aplicația Twitter pentru „smartphone-urile Series 40” (am vorbit și eu despre această aplicație aici).

Este grav ca un mare operator de telefonie din România să nu știe ce sistem de operare are un telefon pe care îl vinde și pe care îl promovează. Este grav când site-urile despre tehnologie nu cunosc informații despre telefoanele despre care scriu.

Update: şi cei de la Altex vând „Smartphone NOKIA Asha 300, 2.4″, 5MP, 140MB, Micro SD, microUSB, Bluetooth”, detalii aici. Nici Flanco nu e mai prejos, ei vând un „smartphone” Asha 302.

Desigur, nici Vodafone nu putea să nu se laude cu noile „smartphone-uri” Asha, link aici.

[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Costin (@eCostin) 16-07-2012 - 13:07

Grav e ca nu citezi sursa. Cat despre semnalarea ta, am raspuns intr-un comentariu la acel articol de pe blogul de unde ai aflat de Nokia & Twitter.

MrGadget 18-07-2012 - 11:18

Pusesem link, dar apoi l-am şters pentru a pune un screenshot, însă am uitat să îl mai pun.

Comentariile sunt inchise.