Acasa Diverse Toshiba lansează HDD-urile Enterprise 2,5 inch

Toshiba lansează HDD-urile Enterprise 2,5 inch

by Dragos Schiopu

Toshiba Corporation a anunțat astăzi lansarea unei noi game de patru hard disk-uri enterprise de 2,5-inch și cu o viteză de rotaţie 10.500 RPM. Printre noile drive-uri se numără și AL13SEB900, care oferă o capacitate de stocare de 900GB capacitate, cea mai mare din clasa sa. Distribuția de volum a acestor dispozitive va începe în luna august.

AL13SEB900 se remarcă prin noul cap optimizat de înregistrare magnetică şi prin noua structură a platanului magnetic, care îi conferă disk-ului o densitate de 856Mbit/mm2 (552Gbpsi) și deci asigură o capacitate de 900 GB, clasa cea mai mare industrie. Rata de transfer intern este de 286 MB/s, o creștere de aproximativ 32% faţă de generaţia anterioară MBF2600RC, performanță atinsă datorită densității optimizate la scrierea datelor.

Familia AL13SEB900 este prima serie de HDD de la Toshiba care folosește o plasare în două etape a actuatorului, iar astfel poziționarea capului de scriere este cu 30% mai precisă. Noua soluție asigură plasarea și citirea precisă, chiar și în cazul benzilor înguste de tracking, iar astfel întreaga operațiune de citire este îmbunătățită și stabilizată.

Eficienţa consumului de energie a AL13SEB900 este cu aproximativ 41% mai mare decât cea a predecesorului său, MBF2600RC, fapt datorat necesarului mai mic de energie al controllerului IC şi capacității superioare de stocare. Familia AL13SEB900 este, de asemenea compatibilă standardul RoHS al Uniunii Europene Directiva RoHS şi în același timp din procesul de producție au fost eliminați halogenul și antimoniul.

Cererea de HDD-uri de 2,5-inch pentru aplicaţii enterprise este în creştere, deoarece acestea au un volum şi dimensiune globală mai mici şi consumă mai puţină energie decât unităţile de 3,5-inch, iar în același timp oferă viteze mari la nivel de procesare şi generează mai puţină căldură.

Toshiba va răspunde cererii de aplicaţii specifice mediului enterprise, cum ar fi servere şi sisteme de stocare, prin dotarea portofoliuli HDD-urilor de 2,5-inch cu drive-urile de mare capacitate și operare la frecvențe de la 10.500 RPM.

s-ar putea sa-ti placa