Acasa Tehnologie Schimba ceva de Craciun

Schimba ceva de Craciun

by Dragos Schiopu

In timp ce majoritatea oamenilor sunt impreuna, in familie si sarbatoresc Craciunul, exista o categorie de persoane, mai putin norocoase, care isi petrec Sarbatorile singuri.

25 decembrie. Familia e langa tine, luminitele din brad parca stralucesc si mai tare. Mama pune mancarea pe masa, in timp ce fiecare povesteste, in felul si ritmul lui ce a mai realizat de curand. Toata lumea vorbeste, nimeni nu asculta totul, dar acest lucru face parte din farmecul Craciunului. Parca in aceste zile uitam pentru cateva clipe, minute sau chiar ore de smartphone-uri, diferite gadget-uri sau laptop-uri. Craciunul, prin definitie, este o sarbatoare de familie.

Extended family with their pets celebrating Christmas.

Ei bine, din pacate, exista persoane care nu se pot bucura lumina Craciunului alaturi de persoanele dragi pentru ca sunt singure. Unii dintre ei au doar un smartphone pe care-l butoneaza incontinuu cu speranta ca vor primi un semn de la cineva, ca macar cineva isi va aduce aminte de ei, de unde se afla si de ce. Altii, nu au nimic. Nici macar ce pune pe masa. Umbla in ziua de Craciun pe strazi, sperand ca vor gasi ceva care sa le aline foame si care sa le ofere o mica bucurie, macar acum, in aceste zile Sfinte. Da, este un lucru dur, dar extrem de adevarat.

Exista oameni care sunt intr-o lupta continua. Nu stiu pentru ce lupta, dar continua sa o faca, uitand sa se bucure de lucrurile care conteaza cu adevarat. Exista copii care au fost abandonati de parinti si parinti care au fost abandonati de copii. Unele persoane s-au distantat atat de mult de familiile lor incat nu mai stiu nici macar ce pod ii desparte. Fiecare asteapta ca celalalt sa faca primul pas, dar nimeni nu indrazneste. Exista persoane care refuza sa participe la petreceri sau mese organizate de prieteni, avand senzatia ca sunt un ghimpe in spate deoarece sunt singuri.

gty_smartphone_jp_121130_wblog

Toti acesti oameni – si chiar mai multi – spera. Cu totii isi doresc un miracol de Craciun si spera ca butonand telefonul vor primi un mesaj, o surpriza sau un apel de la cineva drag. Daca ai puterea de a schimba ziua, si poate chiar viata unor asemenea persoane, fa-o. Ia-ti inima in dinti si trimite un mesaj, o felicitare sau o urare. Nu ai idee cat de mult poate insemna asta. Foloseste-te de tehnologia pe care o ai la dispozitie pentru a lumina Sarbatorilor unor suflete triste. Fii uman. People-using-smartphones-007

s-ar putea sa-ti placa